Şcoală scoasă la vânzare în Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Şcolii Generale nr. 3 vinde un corp de clădire şi obligă noul proprietar să facă noi săli de clasă într-o anexă Primăria Mediaş plăteşte anual 100.000 de lei chirie

Conducerea Şcolii Generale nr. 3 vinde un corp de clădire şi obligă noul proprietar să facă noi săli de clasă într-o anexă

Primăria Mediaş plăteşte anual 100.000 de lei chirie pentru şcoli, iar acum acceptă şi vânzarea unui imobil. Terenul de sub şcoală ar fi mană cerească pentru Romgaz.

Consiliul de Administraţie al Şcolii Generale nr. 3 din Mediaş a decis, în septembrie 2007, să renunţe la unul din corpurile de clădire ale instituţiei. Aici se află şapte săli de clasă, o bibliotecă şi o sală de sport. "Imobilul respectiv, construit în 1932, este într-o stare avansată de degradare şi nu s-au găsit niciodată bani pentru reparaţii capitale", a declarat directoarea Liana Ghiorghiu.

Aceasta a comunicat decizia de vânzare Primăriei Mediaş, cea care administrează imobilul. "Nu vom vinde însă imobilul decât acelei firme care va construi mai întâi alte săli de clasă (va extinde corpul de clădire care nu face obiectul vânzării- n.r.), după care va demola clădirea aflată în paragină", a afirmat Ghiorghiu.

Tranzacţie profitabilă

Viceprimarul Mediaşului, Teodor Neamţu, spune că primăria nu are fonduri pentru repararea şcolilor din municipiu, în condiţiile în care primăria plăteşte peste 100.000 de lei anual pentru chirii, în trei şcoli care au fost retrocedate Bisericii Evanghelice. Neamţu consideră că această tranzacţie ar fi profitabilă pentru şcoală.

"Cu girul consilierilor locali, ne-am adresat deja Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Dacă vom primi un răspuns favorabil, în toamnă am putea organiza licitaţia pentru desemnarea firmei care să se ocupe de construirea viitoarelor săli de clasă", a spus Neamţu.

Reprezentanţii Transgaz şi Romgaz şi-au manifestat deja interesul pentru terenul respectiv, situat în imediata vecinătate a sediilor celor două companii şi care s-ar putea transforma în parcare. "Ne interesează respectivul perimetru, însă e prematur să vorbim de oferte până nu ştim exact care e statutul juridic al imobilului", a declarat Cornel Mihai, responsabil PR la Transgaz.

La fel crede şi Mircea Hodârnău, responsabil PR la Romgaz. "Pentru noi, acel teren ar fi o adevărată mană cerească. Parcarea subterană a instituţiei noastre se dovedeşte insuficientă", a spus acesta.

La Şcoala Generală nr. 3 din Mediaş învaţă 430 de elevi.

Pentru noi, acel teren ar fi o adevărată mană cerească, în condiţiile în care parcarea subterană a instituţiei noastre se dovedeşte insuficientă
Mircea Hodârnău
Responsabil PR al Romgaz Mediaş

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite