Scoală elveţiană de cinci stele pentru copilul primarului general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

sunt băieţi, jumătate sunt fete. 60% din elevi provin din Europa, 20% din America, iar alţi 20% din Asia şi Africa. Celor 360 de tineri le predau 90 de profesori. Elevii practică zilnic 20 de

sunt băieţi, jumătate sunt fete. 60% din elevi provin din Europa, 20% din America, iar alţi 20% din Asia şi Africa. Celor 360 de tineri le predau 90 de profesori. Elevii practică zilnic 20 de sporturi şi învaţă să cânte la 15 instrumente muzicale. Au trei orchestre şi două coruri. Ei au posibilitatea să facă muzică, teatru, artă, fotografie şi să participe la o mulţime de expediţii montane. Orele de curs se ţin de la 8 dimineaţa şi până la 3.30 după-amiaza. De la ora 16.00 până la 18.00 aleg să facă diferite activităţi artistice şi sportive. Între orele 18.15 şi 19.30 ei merg în sala de lectură, apoi cinează, după care pot merge la plimbare. În fiecare zi, elevii practică sportul, de la înot, la schi, atletism, fotbal, hipism. Principiul de bază al şcolii este de a-i dezvolta pe tineri din punct de vedere academic, sportiv şi artistic, oferindu-le o educaţie bilingvă şi biculturală, aducând împreună două limbi, engleza şi franceza, şi două mentalităţi. şcoala are două campusuri: unul în apropierea lacului Geneva, iar altul de iarnă, în staţiunea Gstaad. După absolvire, elevilor le sunt recunoscute două tipuri de diplome: Bacalaureatul Internaţional şi Bacalaureatul Francez. Raportul profesor-elev este de unu la şase. Profesorii sunt caracterizaţi ca fiind foarte bine pregătiţi profesional, conştiincioşi şi apropiaţi studenţilor. şcoala este o şansă pentru a deveni responsabil prin participarea la diferite activităţi de dezbatere a problemelor societăţii. Un străin devine aici un prieten respectat, şcoala fiind un mediu în care folosirea regulată de către elevi a mai multor limbi străine este ceva natural. Tinerii sunt pregătiţi pentru o societate globală din ce în ce mai puternică. Majoritatea elevilor sunt creştini, dar cu toţii sunt încurajaţi să-şi aprofundeze cunoştinţele religioase şi să-şi manifeste credinţa prin toleranţă reciprocă. În fiecare duminică, elevii merg la capela şcolii.

Scoala Americană - cuib de beizadele
Scoala Americană, de unde a plecat fiul lui Videanu în Elveţia, este una dintre cele mai scumpe instituţii private de învăţământ din ţară. Pentru un singur copil, taxa de şcolarizare ajunge şi la 20.000 de dolari pe an. La instituţia privată de învăţământ, dotată cu tehnică de ultima oră şi înconjurată de generoase terenuri de sport şi alte baze de agrement, au învăţat în ultima vreme tot soiul de beizadele. S-au perindat pe aici băieţii lui Adrian Năstase, copilul preşedintelui PSD, Mircea Geoană, mai mulţi copii de diplomaţi, oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor bănci sau companii internaţionale. şi odraslele ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu şi ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, învaţă la şcoala Americană, alături de copiii lui Cataramă, Harnagea şi George Mucibabici, fost viceguvernator al BNR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite