Şcoală pentru copiii VIP-urilor din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul managerului Nokia România este elev la "Happy Kids", unde taxa lunară ajunge la 200 de euro. Oameni de afaceri, directori din cadrul companiilor multinaţionale, dar şi clujeni obişnuiţi

Fiul managerului Nokia România este elev la "Happy Kids", unde taxa lunară ajunge la 200 de euro.

Oameni de afaceri, directori din cadrul companiilor multinaţionale, dar şi clujeni obişnuiţi aleg să‑şi dea micuţii la Şcoala Internaţională Cluj, cunoscută sub numele de şcoala "Happy Kids". Pe lângă materiile obligatorii, cei 250 de elevi învaţă să devină şi buni antreprenori.

"Happy Kids" ar putea fi uşor etichetată drept o şcoală elitistă numai în funcţie de joburile pe care le au părinţii copiilor care învaţă aici. Printre elevii de ciclu primar se află şi băiatul managerului Nokia România, John Guerry. "Suntem încântaţi de condiţiile de aici şi eu, şi copilul meu", spune Guerry. De altfel, la aceeaşi şcoală învaţă şi odraslele mai multor directori de la Bechtel şi Emerson.


"Copiii mei se simt aici ca în Australia"


David Aron este originar din Harghita, a emigrat în anii "60 în Australia, iar de câţiva ani are afaceri imobiliare la Cluj-Napoca. "Recent, mi-am adus şi familia şi auzind de această şcoală, mi-am înscris cele trei fetiţe. Se simt aici ca în Australia", povesteşte David Aron.

Pe de altă parte, proprietarii şcolii spun că printre elevii lor nu sunt doar copii care provin din familii cu un statut social ridicat. "Sunt, într-adevăr, mulţi copii cu părinţi înstăriţi, dar sunt deopotrivă încurajate să vină aici şi familii cu un statut social mai modest. Oferim burse sociale pentru o treime din elevii şcolii", explică mersul lucrurilor Simona Baciu, fondatoarea şcolii.


Transparenţă totală la cursuri


Unitatea de învăţământ este structurată pe ciclul primar şi cel gimnazial, cei 250 de elevi având la dispoziţie 18 săli de clasă, laboratoare, săli de sport, bibliotecă şi cantină.

"Avem curicula naţională, dar în plus ne ocupăm de educaţia caracterului copiilor, le creăm abilităţi antreprenoriale şi de limbi străine", spune Simona Baciu. Culoarele şcolii sunt spaţioase, iar pereţii - tapetaţi cu panouri unde cei mai silitori elevi îşi pot vedea fotografiile.

Mai mult decât atât, din loc în loc, pereţii sunt din sticlă, astfel încât vizitatorii pot urmări în linişte cum se desfăşoară orele de clasă. Un alt element care îţi atrage atenţia e faptul că toţi elevii, indiferent de statutul social, îşi poartă mândri uniforma.

"Le poartă înainte ca la stat să revină moda uniformelor", susţine conducerea şcolii. Şi nu în ultimul rând, părinţii trebuie să plătească 200 de euro lunar pentru ca micuţii lor să beneficieze de toate aceste facilităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite