Sciziune în PSD: Dâncu demisionează din conducerea partidulu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Dâncu (foto), unul dintre liderii Grupului de la Cluj, a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD. Dâncu afirmă, într-o scrisoare publică adresată lui Mircea Geoană, că nu

Vasile Dâncu (foto), unul dintre liderii Grupului de la Cluj, a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD. Dâncu afirmă, într-o scrisoare publică adresată lui Mircea Geoană, că nu poate accepta să piardă libertatea de a critica, după ce şeful PSD i-a interzis să mai dea interviuri despre strategia partidului.

"În ultimele luni, partidul pune în practică o strategie şi o serie de tactici pe care le consider a deteriora imaginea publică şi credibilitatea PSD ca partid de opoziţie, iar soluţiile propuse de mine sunt, în mod sistematic, respinse. În plus, hotărârea dumneavoastră de a-mi interzice să dau interviuri presei, <> , mă pune în imposibilitatea de a răspunde sarcinilor pe care le am ca vicepreşedinte pentru analiză politică şi comunicare", declară Dâncu.

"Ca intelectual de stânga, nu pot accepta pierderea libertăţii de gândire şi a capacităţii de expresie a analizei critice", mai spune liderul PSD. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, afirmă că regretă demisia lui Vasile Dâncu şi speră ca acesta să se răzgândească.

Preşedintele PSD adaugă că "în această perioadă de transformare şi modernizare a partidului multe gesturi politice au fost tratate într-o manieră mult prea personală". Adrian Năstase, a declarat, într-o emisiune televizată, că îndepărtarea lui Vasile Dâncu de la conducerea PSD poate produce "fragmentări"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite