Scientologii au pus ochii pe Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversata mişcare scientologică intenţionează să realizeze sâmbătă, 2 august, o acţiune de prozelitism la Cluj. "Învaţă cum TE POŢI AJUTA pe tine însuţi, familia ta, afacerile

Controversata mişcare scientologică intenţionează să realizeze sâmbătă, 2 august, o acţiune de prozelitism la Cluj. "Învaţă cum TE POŢI AJUTA pe tine însuţi, familia ta, afacerile tale, prietenii tăi", promit materialele de propagandă distribuite de câteva zile pe străzile oraşului.

Acestea îi invită pe cei interesaţi să înceapă un curs bazat pe lucrările fondatorului scientologiei, Lafayette Ronald Hubbard.

Adepţi la Hollywood

Scientologia, supranumită "religia celebrităţilor", datorită numărului mare de vedete hollywoodiene care au îmbrăţişat-o, a stârnit numeroase controverse în ţări precum Germania sau Belgia. Ambele state au dat în judecată cultul pentru practicile sale agresive de a obţine bani de la aderenţi.

Scientologii cred că oamenii provin din spaţiul extraterestru şi se reîncarnează. "Nu este nici măcar o sectă creştină. Este o caricatură a ştiinţei şi a credinţei", a comentat teologul Radu Preda, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai".

Acesta a opinat că acţiunea de la Cluj a scientologilor ar trebui să ridice semne de întrebare autorităţilor, date fiind antecedentele acestei mişcări. "Este o religie bună pentru cei care au bani dar nu au cultură", a conchis teologul clujean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite