Schinduful previne bolile cardiovasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schinduful (Trigonnela foenum graecum) a fost folosită secole de-a rândul în alimentaţia bolnavilor de tuberculoză pentru ca aceştia să-şi recapete pofta de mâncare şi vigoarea.

Schinduful (Trigonnela foenum graecum) a fost folosită secole de-a rândul în alimentaţia bolnavilor de tuberculoză pentru ca aceştia să-şi recapete pofta de mâncare şi vigoarea.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă tratamentul cu seminţe de schinduf bogate în glucide, proteine, fosfor şi lecitină pentru proprietăţile sale curative: micşorează glicemia la diabetici, scade tensiunea arterială la hipertensivi, are efecte diuretice, normalizează flora stomacală, reglează nivelul colesterolului, prevenind apariţia bolilor cardiovasculare.

Mod de administrare

Pentru diabetici: Se pun la macerat două linguriţe de pulbere de seminţe în 100 ml apă. După 10 ore se filtrează. Peste acestă pulbere se toarnă 100 ml apă fierbinte. Se lasă la răcit, apoi se strecoară. În final se amestecă cele două extracte. În prima săptămână se bea un ceai pe zi; din a doua zi cantitatea se dublează. Tratamentul durează un an de zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite