Schimbările lui Zapatero vor da ”mai multă putere politică Guvernului” – Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remanierea guvernamentală efectuată luni de Jose Luis Rodriguez Zapatero, noua lege din Catalunya ce prevede construirea de apartamente cu o suprafață minimă de 40 de metri pătrați și golul magnific al lui Adebayor, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, sunt câteva dintre subiectele care sunt în centrul atenției în presa spaniolă de astăzi.

”Zapatero efectuează cea mai mare remaniere, pentru a da mai multă greutate politică Guvernului”, titrează ”El Pais”.

Președintele Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero a efectuat luni cea mai mare remaniere guvernamentală de când a preluat puterea, ”pentru a învinge criza și a depăși cea mai delicată situație pe care o are de când este președinte”, comententează ”El Pais”.

Șase nume noi au intrat în echipa lui Zapatero: Elena Salgado (vicepreședinte economic), Angel Gabilondo (ministrul Educației), Angeles Gonzalez Sinde (ministrul Culturii), Trinidad Jimenez (ministrul Sănătății), Jose Blanco (ministrul Lucrărilor Publice) și Manuel Chaves (ministrul de Politică Teritorială).

Două nume mari au dispărut din echipa guvernamentală a lui Zapatero: Magdalena Alvarez (ex-ministrul Lucrărilor Publice) și Pedro Solbes (ex-ministrul Economiei și Finanțelor).

”Catalunya interzice construirea apartamentelor mai mici de 40 de metri”, anunță ziarul ”El Pais”

Noile apartamente care se construiesc în Catalunya vor trebui să aibă o suprafață minimă de 40 de metri pătrați, conform unui decret de lege aprobat luni de Generalitat. Din anul 2005, legea prevedea ca suprafața minimă să fie de 30 de metri pătrați.

Noua lege prevede ca în aceste ”miniapartamente” – după cum le numește ”El Pais” – să poată locui două persoane. Noile construcții vor trebui să fie adaptate și pentru uzul  persoanelor cu handicap, urmând ca bucătăria și baia să aibă o lățime de cel puțin 1,2 metri, pentru a se putea realiza întoarcerea căruciorului.

”10% din salariul preoților, pentru șomeri”, titrează ”ABC”.

Episcopul de Segovia, Angel Rubio Castro le-a cerut preoților din episcopia sa, să doneze 10% din salariul lor pe luna mai pentru șomerii afectați de criza economică. El a făcut acest apel în cadrul unei ceremonii organizate cu prilejul Săptămânii Sfinte a Paștelui, la care au fost prezenți peste 120 de preoții.

Marea majoritate a preoților din Segovia au un salariu de bază inferior sumei de 800 de euro. Banii ar urma să fie donați unui proiect intitulat ”Banca de caritate”, ce are ca scop ajutorarea persoanelo nevoiașe. Din cauza crizei economice din Spania, în ultimele luni a crescut numărul cererilor de ajutor cu aproximativ 40%.

”Reținut un minor român după diverse furturi în Herramelluri”, anunță ziarul ”La Rioja”

Două persoane cu cagule pe față au fost surprinse luni dimineață de Garda Civilă din Santo Domingo de la Calzada în timp ce ieșeau pe ușa din dos a unui bar din localitatea Herramelluri. Când i-au văzut pe oamenii legii, cei doi au rupt-o la fugă. Unul dintre ei a fost prins și dus la secție. A fost identificat a fi un minor de naționalitate română.

În punga pe care acesta o deținea asupra lui, polițiștii au găsit 650 de euro, pachete de țigări, CD-uri cu muzică, un glucometru și mâncare. Infractorul a fost pus la dispoziția Procuraturii de Minori din Logronyo.

”Metafizicul Adebayor”, titrează cotidianul ”El Mundo” cu referire la partida de aseară Villareal – Arsenal încheiată la egalitate (scor 1-1).

Senna a deschis scorul pe El Madrigal, la 10 minute de la debutul partidei, dar Arsenal, cu un Adebayor ”astronaut” a reușit egalarea cu 25 de minute înainte de final.
Golul lui Adebayor i-a impresionat pe ziariștii de la ”El Mundo” care laudă execuția atacantului lui Arsenal.

”Cum este posibil să primești o pasă cu spatele la poartă, să o potrivești cu pieptul și să zbori cu capul în jos pentru ca piciorul drept și mingea să danseze perfect armonic, în drumul spre gol?”, scrie sursa citată, continuând în același ton: ”El Madrigal a încasat în liniște cea mai frumoasă lovitură”. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite