Schimbări în formularele fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat – formularul 100 – şi cererea de decont al accizelor – formularul 120 - ar putea fi modificate printr-un proiect de ordin elaborat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

 Adaptarea formularului 100 se impune ca urmare a intrării în vigoare a ordonanţei 34/2009, privind rectificarea bugetară, modificările în deducerea TVA şi aplicarea impozitului minim.

„Pentru a se putea cuantifica efectele introducerii impozitului minim, s-a propus introducerea unui rând suplimentar în formularul 100“, a transmis ANAF. Pe de altă parte, modificarea formularului 120 s-a propus având în vedere informaţiile necesare în estimarea veniturilor din accize.

Concret, ANAF a propus detalierea indicatorilor „Iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement“ şi „Motoare cu capacitatea de peste 25 CP destinate iahturilor şi altor nave şi ambarcaţiuni pentru agrement“, precum şi introducerea unităţilor de măsură pentru fiecare produs accizabil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite