Schimb de decoraţii între patriarh şi preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar două săptămâni în urmă, preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe patriarhul Daniel cu cea mai înaltă distincţie a României, "Crucea României în grad de Mare Colan". Ieri,

Cu doar două săptămâni în urmă, preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe patriarhul Daniel cu cea mai înaltă distincţie a României, "Crucea României în grad de Mare Colan". Ieri, Biserica i-a răspuns şefului statului şi l-a recompensat cu cea mai înaltă distincţie: "Crucea Patriarhală pentru laici". Motivul oficial invocat de către Patriarhie este "dorinţa BOR de a fi în continuare sprijinită în ridicarea Catedralei Neamului".

Manifestările de ieri, dedicate sărbătoririi Sfântului Dimitrie cel Nou, dar şi lansării postului de televiziune şi radio al Patriarhiei, "TRINITAS", s-au mai remarcat şi prin diferenţierea clară a politicienilor de restul credincioşilor, lucru care s-a făcut simţit pe tot timpul oficierii Sfintei Liturghii. Astfel, în catedrală nu au avut acces decât mai-marii zilei, iar poporul a stat afară. La final, preşedintele Băsescu a preferat să plece la Zilele oraşului Craiova decât să taie panglica noii televiziuni a BOR. (Corvin Luca Ariciuc)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite