Scapă cine poate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe noi ne iau în cătare politicienii la fiecare patru ani Ce-am reuşit după aproape 20 de ani? Nu să învăţăm democraţia, vorba celebrului Brucan, fie-i ţărâna uşoară. Aiurea! Am

Pe noi ne iau în cătare politicienii la fiecare patru ani

Ce-am reuşit după aproape 20 de ani? Nu să învăţăm democraţia, vorba celebrului Brucan, fie-i ţărâna uşoară. Aiurea! Am învăţat doar cum să preparăm democraţia de ambalaj, de spoială. Reacţia? Am dosit şi am sporit gunoiul sub preş. Şcoala, de exemplu, şi-a schimbat "programa" în "curriculum". Contabilizaţi notele proaste de la Bac şi aveţi imaginea limpede a metamorfozei de catifea. Perpetua criză a şcolii postrevoluţionare se vede cristal în mizeria morală din stradă. În lipsa de educaţie. Nu acea educaţie cuantificabilă în cunoştinţe de botanică, istorie, algebră sau literatură. Ci în respectul pentru sine, pentru celălalt, pentru lege, pentru spaţiul public. Aici se developează falimentul şcolii. Slaba autoritate de la clasă a scos pe bandă rulantă bande cu iresponsabili, şmecheri, bădărani, huligani şi ucigaşi.

Luaţi ca dovadă ştirile TV din ultimele zile şi aveţi motive să vă cruciţi. Un şofer de procuror trage cu flinta de vânătoare într-o benzinărie. Un june este luat la ţintă de pistolul unui individ cu capsa pusă. Actorul Dan Nuţu, în timp ce şofa pe autostradă, intră în bătaia puştii unui dement cu gip supărat că n-are culoar pentru mia de kilometri la oră. Un soldat american este împuşcat ca-n Vestul Sălbatic de un descreierat rătăcit la malul Mării Negre. Patru dintr-o lovitură! Şi sunt doar fapte petrecute în câteva zile! Adăugaţi aici inventarul cotidian: debandada auto de pe şosele, flegmele din trotuar, molozul de pe iarbă, teroarea manelelor dintre blocuri, cefele groase din jurul lui "Caiac", grohăiala motocicletelor la miez de noapte, mocirla de pe stadioane etc., etc. Apoi completaţi dv. lista cu alte "n" exemple de profil din viaţa reală şi vedem cum se conturează în toată splendoarea ei o ţară care creşte la sân monstrul antieuropean. Un fel de balaur social care mănâncă tot mai mult din bucuria de a trăi normal. El este expresia crahului educaţional&legal.

Este ceva infinit mai periculos decât inflaţia, dobânzile, autostrăzile pe hârtie, corupţia, votul uninominal, rătăcirea Elodiei sau frăţiile PDL-PRM / PNL-PSD. Ştiţi vreun partid care să aibă ca proiect politic răpunerea acestei satane care ameninţă securitatea cetăţeanului? Eu, unul, nu. Ce le pasă! Membri sau adepţii lor au arme care să-i apere de pegră. Pe noi ne iau în cătare la fiecare patru ani. Ne cer răbdare, spun că n-au "cadru legal", numără victimele, apoi ne fac obişnuita recomandare: "Să votaţi bine!". Punct ochit, punct lovit. Scapă cine poate!

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite