Scandalurile din spatele robei, faţa unei Justiţii cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce în interiorul sistemului judiciar se întâmplă lucruri stranii, magistraţii se simt presaţi de jurnalişti Ultimele rapoarte prezentate arată că magistraţii consideră

În timp ce în interiorul sistemului judiciar se întâmplă lucruri stranii, magistraţii se simt presaţi de jurnalişti

Ultimele rapoarte prezentate arată că magistraţii consideră presa ca pe un factor important de presiune asupra lor.

Mai mult, magistraţii au fost îndemnaţi de preşedintele Traian Băsescu să nu ia în seamă presa, chiar dacă şeful statului a vorbit apoi despre un posibil caz de corupţie semnalat de la Cluj, în încrengătura căruia nu lipseau nici nume de procurori şi judecători. Mai întâi de toate, sistemul judiciar ar trebui să-şi facă ordine în propria ogradă, având în vedere că nu de puţine ori ne-am crucit la grozăviile unor magistraţi. Un sistem în care se trece prea uşor cu vederea o relaţie dintre un procuror şi un infractor nu poate fi influenţat cu una cu două nici măcar de ziarişti.

Iubiri nepotrivite şi jocuri erotice

O anchetă a autorităţilor franceze avea să scoată la iveală un amor ştiut de mulţi, dar tratat superficial. Interlopul Stelică Ionescu, săltat de francezi, se iubea cu procuroarea Claudia Budiană. CSM s-a autosesizat din presă despre caz, iar Parchetul a început verificările. La final, inspectorii CSM n-au putut constata abateri disciplinare ale Claudiei Budiană, astfel că procurorul va rămâne doar cu dojana publică de a fi iubit un infractor. Dar cum gura lumii nu mai interesează pe nimeni, singurul în pierdere de imagine rămâne tatăl fetei, procurorul DIICOT, Nicolae Budiană.

"În pat cu infractorul" nu e decât un episod din lungul serial al unei Justiţii în care integritatea rămâne pentru unii doar un cuvânt. Tot din dragoste, dar una atipică, Justiţia a mai primit o lovitură, după ce judecătoarea Curţii de Apel Bucureşti, Veronica Dobozi, a fost protagonista unui scandal, soldat cu decizia CSM de a o exclude din magistratură. Judecătoarea era acuzată că şi-ar fi ameninţat cu moartea o fostă colegă de la Tribunalul Mureş, Clara Elena Ciapă, care i-ar fi respins avansurile. Judecătoarea Simona Lungu, supranumită "Judecătoarea porno", după ce a fost descoperită că a jucat în filmul erotic difuzat în Danemarca "Secretele seducţiei", se luptă acum să revină în magistratură.

Obligată practic să părăsească sistemul după scandalul declanşat de prestaţiile sale erotice, Simona Lungu, o simpatizantă MISA, aproape a acuzat că toată povestea i-a creat probleme psihice. Adică alţii sunt de vină, că doar îşi scotea roba după program.

Ce vrăji mai fac judecătorii?

O altă judecătoare avea să şocheze lumea, după ce a fost acuzată că ar fi practicat ritualuri de vrăjitorie chiar în sala de judecată. Aceasta şi-a câştigat şi ea un supranume - "Judecătoarea voodoo" şi a ajuns subiect în publicaţia britanică "The Telegraph". Ea a creat o atmosferă tensionată la Judecătoria Vatra Dornei, unde a fost chiar şi preşedinte.

Elena Simionescu a fost acuzată că arunca cu apă, diverse lichide, noroi, sare, piper pe birouri, colegii spunând că ar fi încercat să-i vrăjască. Simionescu a susţinut, în schimb, că nu făcea altceva decât să stropească birourile cu agheasmă, conform religiei creştine. A fost sancţionată de CSM şi s-a transferat la Vaslui. Lucrurile nu s-au oprit însă aici şi ne-a fost dat să auzim acuzaţiile stranii ale judecătoarei Aura Gabriela Popescu de la Tribunalul Bucureşti (transferată apoi la Curtea de Apel Piteşti - n.r.) cum că… i s-ar fi furat ovulele.

În urma furtului, susţinea magistratul, s-ar fi născut doi copii. A făcut plângeri penale şi a susţinut mereu că aşa stau lucrurile. CSM nu a putut lua însă nicio măsură împotriva magistratului, fiind vorba despre viaţa personală. În urmă cu aproximativ o lună, Aura Gabriela Popescu şi-a dat demisia din magistratură.

Cu siguranţă, astfel de poveşti mai există şi nu pot decât să arate faţa unui sistem în care mult-aclamatele presiuni media sunt prea mici în comparaţie cu monstruozitatea unor fapte petrecute în spatele robei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite