Scandalul ştiriştilor se aprinde mai tare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prelipceanu şi-a anunţat colegii că pleacă din TVR În urma articolului referitor la scandalul de cenzură din TVR, din ediţia de joi a ziarului nostru, editorul coordonator al Ştirilor

Prelipceanu şi-a anunţat colegii că pleacă din TVR

În urma articolului referitor la scandalul de cenzură din TVR, din ediţia de joi a ziarului nostru, editorul coordonator al Ştirilor TVR, Cosmin Prelipceanu (foto), a convocat o şedinţă în care toată lumea s-a înjurat cu toată lumea şi la finalul căreia, depăşit de situaţie, a anunţat că va pleca din TVR.

Există însă o explicaţie: Prelipceanu este strâns cu uşa de serviciul financiar care îi impută salariul de 100 de milioane (10.000 RON) lunar. Conform unor informaţii confirmate de unii membri ai C.A. din TVR, o înţelegere tacită între Rodica Culcer şi Tudor Giurgiu îi asigură lui Prelipceanu suma care iese din grila de salarizare. Ca manevra financiară să aibă acoperire "legală", lui Preli i se plătesc lunar 35 de ore în afara programului normal (care este dublu, 70 de ore). În condiţiile în care vine la redacţie pe la 12.00-13.00 şi pleacă după Jurnalul de 20.00, probabil că el a descoperit o teorie proprie a dilatării timpului şi o aplică în TVR! Statutul de vedetă care i s-a acordat imediat (presupune acordarea a 10 salarii medii), banii de haine (20 milioane lunar), bonurile de benzină, premiul lunar (potrivit Regulamentului intern, articolul h) rotunjesc veniturile acestuia.

Salariu fără atribuţii clare

În şedinţa de ieri seară, lui Prelipceanu i-a ţinut partea Nadina Dogioiu (despre care am scris că este fina Rodicăi Culcer. Facem rectificarea necesară: este, de fapt, fina Cristinei Stănciulescu, redactor-şef la "Viva", care i-a botezat fetiţa) şi Liviu Popescu, adus în TVR tot de Culcer şi care primeşte salariu fără să aibă nişte atribuţii foarte clare.

O altă problemă este Sanda Nicola, care a primit şi ea statutul de vedetă de cum a pus piciorul în TVR. Acuzată că vine rar pe la redacţie, Sanda a dat nişte justificări care denotă o candoare greu de imaginat pentru un reporter special: n-a ştiut că trebuie să vină zilnic la serviciu şi nimeni nu i-a atras atenţia asupra acestui amănunt! Într-una din lunile trecute, Nicola nu a "prestat" mai mult de 30 de ore. Aceleaşi voci susţin că, din când în când, mai "umflă" deconturile cu chitanţe care nu corespund deplasărilor pe teren. Redacţia ştirilor este divizată, cele mai multe acuzaţii îndreptându-se spre oamenii aduşi de Rodica Culcer, a căror menire a fost să dea altă faţă "ştirilor prăfuite". Scăderea audienţei, amenzile CNA pentru nerespectarea imparţialităţii şi echidistanţei politice, dovedesc că echipa de editare a doamnei Culcer are, de fapt, alt obiectiv decât cel declarat iniţial. Până la proba contrarie, Departamentul de ştiri al TVR se confundă cu culisele unui teatru în care marionetele răspund, "politically uncorrect" la comenzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite