Scandalul plajelor ajunge în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacată din toate părţile, noua lege a plajelor reaprinde scandalul între asociaţiile patronale din turism şi ANT, în solidar cu Apele Române. Asociaţia Patronală Mamaia acuză Direcţia

Atacată din toate părţile, noua lege a plajelor reaprinde scandalul între asociaţiile patronale din turism şi ANT, în solidar cu Apele Române.
Asociaţia Patronală Mamaia acuză Direcţia Apelor "Dobrogea Litoral" (DADL) de lipsă de transparenţă şi comunicare cu agenţii economici de pe litoral şi a decis acţionarea DADL în instanţă. Miza: renunţarea la licitaţiile pentru închirierea plajelor, programate pe 3 aprilie şi, în final, la acest act normativ. Proprietarii de active litorale cred că împărţirea plajelor turistice în 33 de sectoare, obligativitatea închirierii de la 2 ha de nisip în sus, pe 10 ani, chiriile de până la 53.000 lei mp, în Mamaia, şi toate celelalte prevederi incluse ar fi de natură să-i pună pe tuşă. La fel de porniţi sunt şi administraţia Mazăre sau Consiliul Judeţean Constanţa. Nici liberalii constănţeni nu par mulţumiţi. Liderul judeţean PNL, deputatul Gheorghe Dragomir, cere, imperativ, gestionarea turismului litoral "la nivel local", cu transferarea acestei activităţi de sub tutela Ministerului Transporturilor la o autoritate autonomă. Asta, în vreme ce DADL împarte caietele de sarcini pentru licitaţiile din 3 aprilie, iar şeful ANT, Ovidiu Marian, avertizează că cei care nu vor termina pregătirile pentru deschiderea sezonului pe 1 mai riscă declasificarea propriilor unităţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite