"De la Scandalul Voicu şi poziţia mea este pusă în pericol" - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre scandalul Voicu, asigurările antitero şi puşcăria primarilor din Colibaşi. Citiţi şi de ce nu-i prieşte Mioriţei iarba de UE şi ce a declarat Teo despre decizia de a intra în politică.

"De la Scandalul Voicu şi poziţia mea este pusă în pericol"

Preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), judecătoarea Mona Pivniceru nu este de acord cu suspendarea judecătorilor implicaţi în cazul de trafic de influenţă în care este cercetat senatorul Cătălin Voicu. Mona Pivniceru susţine, însă că ar fi de partea celor 300 de magistraţi care cer aplicarea normelor de etică pentru cei care poartă robe. Deja de la scandalul acesta şi poziţia mea e pusă în pericol. Nu mai am eu nici o credibilitate. Publicul mă identifică pe mine cu judecătorul Florin Costiniu, parcă aş fi fost eu implicată în relaţiile astea. Deci tot creditul moral adunat în cariera mea, stând în scaun şi scriind, se  pierde acum în acest scandal", a spus Mona Pivniceru pentru România Liberă.

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba de UE

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import. Sunt şapte milioane de oi în România, iar crescătorii lor sunt împărţiţi, ca într-o Mioriţă modernă, în trei federaţii, una mai bătăioasă ca alta. Pentru că nu prea se înţeleg între ele, sunt foarte uşor de manipulat de la Bucureşti, unde deşi merg împreună nu fac nicio brânză, scrie EVZ.

Teo: "N-o să-i ridic osanele lui Băsescu"

Decizia de a o propune pe Trandafir a fost luată în cerc foarte restrâns, în urmă cu o lună, liderii PD-L mirându-se ei înşişi de performanţa de a-şi ţine gura atât timp, scrie Gândul. Informaţia a circulat însă doar la nivelul a maximum cinci oameni. Grijulii să nu se afle de candidatul-bombă, pedeliştii au aruncat deliberat pe piaţă numele celor trei miniştri - Teodor Baconschi, Daniel Funeriu şi Gabriel Sandu, organizaţia Sectorului 4 fiind pusă sa facă de ochii lumi o hârtie oficială şi să o trimită la partid.

Au apărut asigurările antitero

Companiile de asigurări sunt dispuse să îşi asume riscurile de atentat terorist. Însă numai contra unor prime piperate şi după ce obţin acordul reasigurătorului. Riscul creşte odată cu "prestigiul" bunului asigurat.Asigurările pentru despăgubiri de pe urma actelor de terorism se fac în România de aproape 20 de ani. În general, încheierea unei astfel de poliţe de către o firmă de asigurări din ţară se face doar cu aprobarea reasigurătorului, deoarece suma plătibilă este de ordinul milioanelor de dolari, potrivit Cotidianul.

Colibaşi - Puşcăria primarilor

Penitenciarul Colibaşi a devenit "reşedinţa" primarilor din inima Olteniei. Închişi pentru fapte de corupţie, edilii se întâlnesc ocazional, se încurajează şi împart acelaşi spaţiu. Cu violatori, ucigaşi şi tâlhari. Jurnalul Naţional a surprins viaţa foştilor aleşi locali dincolo de gratii. Deţinuţii nu se pot plânge însă. Anul trecut, statul român cheltuia lunar pentru un deţinut mult mai mult decât salariul mediu brut pe economie.




Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite