Scandalul "Valizele cu bani" a ajuns la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), Lavinia Şandru (foto), şi deputatul PSD Nicolae Bănicioiu au depus, ieri, plângeri la DNA, solicitând ca anchetatorii să facă

Vicepreşedintele Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), Lavinia Şandru (foto), şi deputatul PSD Nicolae Bănicioiu au depus, ieri, plângeri la DNA, solicitând ca anchetatorii să facă verificări referitoare la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu şi ale fostului ministru Codruţ Şereş privind valizele de bani şi milioane de dolari care ar fi fost duse de reprezentanţii ALRO fie la Cotroceni, fie la Ministerul Economiei. Lavinia Şandru a acuzat că autorităţile fac anchete pe sărite, astfel că, prin gestul său, s-a gândit să le dea o mână de ajutor.

Vicepreşedintele PIN consideră rezoluţiile puse de Traian Băsescu pe anumite petiţii ca fiind "cea mai calificată formă de trafic de influenţă în defavoarea statului naţional. Ajungem să bănuim că toate aceste informaţii au fost folosite de Traian Băsescu ca instrumente de şantaj la adresa lui Codruţ Şereş, atunci când îi cerea tot felul de servicii prin rezoluţiile pe care le punea".

Şandru: Trebuie
să se vadă cine minte

Şandru atrage atenţia că este vorba despre un subiect destul de delicat, nu despre "nişte declaraţii făcute la colţul străzii. Trebuie să se vadă cine minte, Traian Băsescu ori Codruţ Şereş. De la nişte valize cu bani până la nişte mitraliere descărcate în stradă nu mai e decât un pas." Reamintim că preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe 20 februarie, la TVR, că premierul Călin Popescu Tăriceanu ştie despre presiunile la care sunt supuse companiile din energie, de mafia din sistemul energetic şi l-a acuzat pe şeful Executivului că nu face nimic pentru stoparea acestui fenomen.

Mai mult, Băsescu a afirmat că Tăriceanu ştia de informările legate de valizele de bani duse la Ministerul Economiei. La rândul lui, fostul ministru al economiei Codruţ Şereş are informaţii potrivit cărora societatea ALRO ar fi intervenit pe lângă cineva de la Administraţia Prezidenţială cu patru milioane de dolari sau de euro pentru a-i mijloci accesul la contracte ieftine de energie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite