Scandal la postul B1 TV. Victor Ponta către Robert Turcescu: Când lucrai la Realitatea TV făceai porcării deştepte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat la postul B1 TV, Victor Ponta a discutat cu moderatorii Robert Turcescu şi Ion Cristoiu despre regionalizare, USL, dar şiu despre mineriadă. Ultimul subiect l-a iritat atât de tare pe Ponta, încât a avut un schimb taios de replici cu Turcescu pentru ca într-un final şeful PSD să îi spună jurnalistului că pe vremea când lucra la Realitatea TV facea porcării deştepte.

Victor Ponta a anunţat în emisiunea "Evenimentul Zilei" de la postul B1 TV că Sorin Oprescu ar putea fi candidatul Alianţei USL la Primăria Capitalei, fără să fie membru PSD sau PNL.

După discuţiile despre candidatul USL la Primăria Capitalei şi despre regionalizarea ţării, moderatorii au abordat subiectul mineriadei.

Robert Turcescu i-a amintit preşedintelui PSD că acum un an spunea că este un moment bun să se detaşeze de momentul acela ruşinos din istorie, şi anume 13 iunie 1990.

"Cum stă acest om, care a fost în piaţa Universităţii, alături de Ion Iliescu?", s-a întrebat retoric Turcescu, făcând referire chiar la invitatul său.

Atunci când jurnalistul i-a întins mâna lui Ponta ca să-l felicite pentru că a fost în Piaţa Universităţii, preşedintele PSD a rămas cu braţele încrucişate, lăsându-l pe moderator să aştepte răspunsul său, în picioare.

"Mi se pare atât de nedrept ca pe un om care a fost în Piaţă să îl judece un jurnalist care nu a fost acolo şi care stă la masa cu Blejnar", a replicat Victor Ponta.

"Robert, dacă voia să mă atace cu ceva, putea sa o facă serios. Ăsta e un subiect penibil. Putea mult mai mult pe vremea când îl cunoşteam eu. De când a plecat de la Realitatea. Asta e. Echipa mai mică, meci mai slab", a spus preşedintele PSD către Ion Cristoiu.

"Ţi-am spus că nu te judec, ci era vorba de o promisiune făcută de tine unor oameni din generaţia ta", a replicat Turcescu.

Ponta nu a renunţat, şi i-a răspuns cu un nou atac: "Am fost în Piaţă şi a fost cel mai rău lucru de după '89. Dar că în 2011... Eu întotdeauna îmi menţin promisiunile, iar spre deosebire de tine care n-ai fost în Piaţă, eu mă zbat ca în această ţară hoţii şi şmecherii ăia de la putere, pe care tu-i aduci în emisiune, să plece".

Deoarece s-a simţit atacat de Victor Ponta, Ion Cristoiu l-a numit pe acesta "mereu iritat" şi nerespectuos. "Vă rog frumos să mă lasaţi să termin. Cu mine nu sunteţi prieteni ca şi cu domnul Turcescu. Dumneavostră trebuie să înţelegeţi că atunci când atacaţi pe cineva, aşteptăm şi dovezi. Suntem jurnalişti şi trebuie să le cerem. Noi nu facem jurnalism urlând la invitaţi, oricât de mult şi-ar dor unii".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite