Scandal cu tentă etnică la Ansamblul folcloric "Mureşul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de ieri a Comisiei de cultură din CJ Mureş a fost una cu scântei, în condiţiile în care se pregăteşte segregarea pe criterii etnice a Ansamblului folcloric profesionist "Mureşul".

Şedinţa de ieri a Comisiei de cultură din CJ Mureş a fost una cu scântei, în condiţiile în care se pregăteşte segregarea pe criterii etnice a Ansamblului folcloric profesionist "Mureşul". Directorul ansamblului, Traian Boantă, a fost ţinut pe hol în timpul discuţiilor, iar presei i s-a interzis accesul, deşi unii dintre membrii comisiei solicitaseră acest lucru. "Am ajuns să facem în cultură, în 2006, ceea ce nu s-a putut face în şcoli în 1990", spune consilierul judeţean PUNR Lazăr Lădariu, potrivit căruia se doreşte un ansamblu în limba maghiară, care ar urma să se numească, cel mai probabil, "Ansamblul Secuiesc", unul românesc şi eventual un al treilea al romilor.
"Am fost informat că în spate trage sforile doamna Lokodi", a declarat Lădariu. Menţionăm că, dacă secţia maghiară are asigurate toate condiţiile, secţia română e pe cale să fie dată afară dintr-un sediu revendicat, iar preşedintele CJ, Lokodi Edit, refuză, de mai multe săptămâni, să comenteze acest aspect.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite