Scandal la demolarea unei pieţe neautorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul demolării pieţei vechi din zona gării din Baia Mare a atins, ieri, punctul culminant, o dată cu demontarea tarabelor de aici. Administratorul pieţei vechi, Adiel Florian,

Scandalul demolării pieţei vechi din zona gării din Baia Mare a atins, ieri, punctul culminant, o dată cu demontarea tarabelor de aici.

Administratorul pieţei vechi, Adiel Florian, însoţit de câţiva apropiaţi şi purtând un pistol la centură, a încercat să-i intimideze pe reprezentanţii autorităţilor locale, în frunte cu viceprimarul Mircea Dolha.

Conflictul a început încă de la ora 4.00 dimineaţa, când utilajele au sosit pentru demolarea tarabelor, alături de forţele de ordine - poliţişti, jandarmi şi gardieni publici.

După ce apropiaţii administratorului pieţei au încercat să blocheze accesul utilajelor, lucrurile s-au încins. În mijlocul scandalului, Adiel Florian a ameninţat că va folosi arma pe care o avea asupra sa. "N-au hotărâre judecătorească să evacueze piaţa", a protestat acesta.

Viceprimarul Dolha spune însă că de doi ani municipalitatea a reziliat contractul de concesiune cu firma lui Florian, piaţa veche neavând de atunci nicio autorizaţie. În final, tarabele au fost ridicate şi duse la fier vechi.

Piaţa veche din zona gării a fost scena mai multor scandaluri, zona fiind frecventată de persoane fără adăpost. La doar câţiva metri de ea s-a deschis o hală modernă, dar pe care producătorii nu vor să o folosească, deoarece taxele sunt mai mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite