Scandal în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Vasile Dâncu a declarat într-un interviu publicat de "Gazeta de Cluj" că partidul trebuie să scape de "javrele bătrâne", de "resturile bolşevice" şi îi reproşează actualului

Senatorul PSD Vasile Dâncu a declarat într-un interviu publicat de "Gazeta de Cluj" că partidul trebuie să scape de "javrele bătrâne", de "resturile bolşevice" şi îi reproşează actualului preşedinte PSD, Mircea Geoană, că nu a avut destulă forţă să reformeze partidul, primind mereu "duşmanii la masă".

Fostul vicepreşedinte al PSD îi atacă în termeni foarte duri, fără însă a-i numi, pe reprezentanţii vechii gărzi din partid. Dâncu apreciază că eşecul moţiunii de cenzură a adus prejudicii aproape irecuperabile partidului şi propune ca soluţie extremă "curăţenia rapidă" de cei care au adus formaţiunea în această situaţie.

"Ce poate face Mircea Geoană şi colegii vicepreşedinţi? Curăţenie rapidă şi reformă. Trebuie să eliminăm paralelismele de autoritate şi toate formele de leadership artificial. Trebuie păstraţi bătrânii înţelepţi, dar eliminate javrele batrâne pentru care partidul este doar o cârpă de şters pe picioare. Trebuie să terminăm urgent cu resturile bolşevice şi cu sinecurile pentru scursorile vechiului regim. Cangrena ce a cuprins stânga româneasca are nevoie de bisturiu", susţine senatorul în interviul acordat "Gazetei de Cluj", lăsând de înţeles că cel care este vizat de atacurile sale este preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Dâncu: N-am atacat pe nimeni, doar am spus unele adevăruri pe care nu le puteam ascunde

Vasile Dâncu a declarat azi, pentru NewsIn, că, prin interviul acordat "Gazetei de Cluj", nu a încălcat moratoriul din partid, neatacând pe nimeni, ci doar a spus unele adevăruri pe care nu le putea ascunde.

Imediat după apariţia în "Gazeta de Cluj" a interviului în care spune că PSD trebuie să scape de "javrele bătrâne şi de resturile bolşevice", Dâncu a declarat că a făcut acele afirmaţii după moţiune, înainte ca în partid să se instituie acel moratoriu. Atrăgându-i-se atenţia că în acel interviu vorbeşte şi despre cazul Remeş, ce a apărut la o săptămână după CEX-ul de la Braşov, deci în timpul moratoriului, Dâncu şi-a nuanţat poziţia.

"Nu mi-amintesc exact când am dat acel interviu. Dacă mă gândesc bine, cred că după moratoriu. Dar nu cred că eu l-am încălcat. Şi apoi, Ion Iliescu a încălcat primul moratoriul când a vorbit că în PSD sunt nişte filfizoni (aluzie la intervenţia lui Iliescu de la o reuniune a Partidului Socialist)", a declarat Dâncu. El susţine că nu a atacat pe nimeni, ci a spus nişte adevăruri pentru că nu putea să mintă. "Eu am dat un interviu, am răspuns la nişte întrebări, nu am vorbit aşa de unul singur", a adăugat senatorul.

Vasile Dâncu a refuzat să mai comenteze aspecte legate de interviu. "Nu vreau să mai comentez despre ce am zis acum câteva săptămâni. Ne aflăm în campanie şi avem alte lucruri de făcut, mai bune. Nu vreau să-mi răstălmăcesc propriile cuvinte, mai bine dau alt interviu!", a conchis senatorul social-democrat.

Iliescu refuză să comenteze afirmaţiile lui Dâncu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat azi că nu comentează afirmaţiile lui Vasile Dâncu apărute în "Gazeta de Cluj" pentru că nu se coboară la nivelul lui şi pentru că în general nu-l interesează ce spune acesta.

Iliescu a refuzat să comenteze afirmaţiile fostului vicepreşedinte pentru că nu a citit interviul respectiv şi pentru că nu-l interesează acest subiect. "Nu mă cobor la nivelul lui. Ce spune dl. Dâncu acolo mă lasă rece. Nu mă interesează dl. Dâncu în general", a declarat Iliescu.

Reacţia lui Nicolae Văcăroiu aici.

Reacţia lui Sorin Oprescu aici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite