Scandal în Iaşi la ungerea lui Teofan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teofan al Olteniei a fost instalat mitropolit, urmând a îndeplini şi funcţia de locţiitor al patriarhului Bisericii Ortodoxe Române Mii de credincioşi ortodocşi au asistat ieri la

Teofan al Olteniei a fost instalat mitropolit, urmând a îndeplini şi funcţia de locţiitor al patriarhului Bisericii Ortodoxe Române

Mii de credincioşi ortodocşi au asistat ieri la întronizarea mitropolitului ales al Moldovei, IPS Teofan. În Catedrală au avut însă acces doar oficialităţile.

Peste 5.000 de credincioşi din toată Moldova au venit ieri la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a asista la întronizarea IPS Teofan, în vârstă de 49 de ani. Ceremonia a fost oficiată de un sobor de 33 de ierarhi, în frunte cu PF Daniel, fost mitropolit al Moldovei.

În biserică au intrat însă doar invitaţii oficiali, printre care preşedintele Traian Băsescu, ministrul economiei Varujan Vosganian, liderul PD-L Emil Boc, Elena Udrea, prinţul Dimitrie Sturdza şi prinţul Paul de România.
Credincioşii, sosiţi la Iaşi cu noaptea în cap, special pentru a asista la ceremonie, au urmărit slujba pe două ecrane uriaşe instalate în curtea Catedralei. "Am venit de departe ca să-l văd pe noul mitropolit al Moldovei.

M-aş bucura tare mult dacă aş putea primi binecuvântare din partea Sfinţiei Sale", a spus Margareta Postelnicu, din Galaţi.

În jurul orei 14.00, IPS Teofan, înconjurat de ceilalţi ierarhi şi de PF Daniel, s-a adresat mulţimii şi preoţilor din Moldova. "Toţi cei dedicaţi vieţii monahale, ascultaţi-mă! Dacă nu-i ajutaţi pe cei puşi să conducă biserici, atunci pierdeţi toate meritele pe care le-aţi obţinut în viaţă, iar înţelepciunea voastră rămâne deşartă", a spus IPS Teofan, care s-a angajat să continue demersurile de susţinere a Bisericii Ortodoxe din Basarabia.

Călugăriţe reţinute de poliţie

Ceremonia de la Catedrală a fost tulburată de un grup de 17 femei din judeţul Brăila, îmbrăcate în straie călugăreşti, care au fost reţinute de poliţişti. "Măicuţele s-au manifestat zgomotos şi necivilizat şi au fost duse la Secţia 3 Poliţie pentru verificări", a spus Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Băsescu a evitat baia de mulţime

Preşedintele Traian Băsescu, însoţit de Emil Boc, Gheorghe Flutur şi Elena Udrea, a ajuns la Iaşi de sâmbătă seară, unde s-a întâlnit cu liderii locali ai PD-L.

Pe parcursul şederii în capitala Moldovei, Băsescu a fost însoţit permanent de candidatul democrat-liberal la primăria Iaşiului, Dumitru Oprea. După încheierea ceremoniei de la Catedrala Mitropolitană, preşedintele a salutat în viteză mulţimea, îndreptându-se spre hotelul Traian pentru un prânz cu pedeliştii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite