„Scade numărul celor care emigrează în Spania” - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai recente date oferite de Institutul de statistică spaniol arată că numărul imigranţilor a crescut, în 2008, cu 14%. Creşterea este cu aproape 50% mai mică faţă de 2007, când numărul celor care alegeau ca ţară de reşedinţă Spania creştea cu 30%.

„30 de tineri imigranţi au participat la un curs prin care au învăţat cum să se înscrie la asigurările sociale prin internet”, titrează ziarul „Region”.

În localitatea Arroyo de San Cervan, din Extremadura, autorităţile locale au organizat un curs adresat tinerilor imigranţi cu vârste între 18 şi 31 de ani, prin care aceştia au învăţat să utilizeze internetul pentru obţinerea unor documente cum ar fi înscrierea la asigurările sociale.  

„Mozaic etnic în Las Meanas”, informează publicaţia „Nueva Espana”.

Români, marocani, persoane din America Latină, au participat în aceste zile la evenimentul organizat de Consiliul de bunăstare socială din localitatea Las Meanas, din Aviles. Este vorba despre un program cultural în care copii de diferite naţionalităţi au interacţionat în activităţi culturale şi au învăţat lucruri noi despre obiceiurile şi tradiţiile altor popoare.

„Întoarcerea voluntară nu seduce imigranţii”
, publică ziarul „El Pais”.

Este povestea unei tinere columbiene care, deşi are ocazia să plece în patria mamă prin planul de întoarcere voluntară oferit de guvernul spaniol, preferă să rămână în peninsulă. Ea spune că „acolo nu ai condiţii pentru a putea supravieţui”, chiar dacă primeşte banii de şomaj toţi odată.

„Doi locuitori din Avila, arestaţi în Segovia pentru furt şi înşelăciune”
, informează „Diario de Avila”.

Doi cetăţeni de naţionalitate română au fost arestaţi de către poliţia din Segovia, fiind acuzaţi de furt şi înşelăciune. După cum au declarat victimele, românii au încercat să înşele un barman cu restul de la plata consumaţiei. De asemnea, un comerciant din zonă a anunţat poliţia după ce două persoane, cu aceleaşi semnalmente, i-au furat 450 de euro şi marfă din magazin.

„Numărul străinilor care locuiesc legal în Spania creşte cu 14%, jumătate faţă de 2007”
, relevă „Heraldo de Aragon”.

Numărul străinilor care locuiesc pe teritoriul Spaniei depăşeşte 4,2 milioane de locuitori. În 2008, cei mai mulţi străini care s-au stabilit în Spania au fost românii, numărul acestora crescând cu 41% şi depăşind numărul marocanilor care, până acum , constituiau cea mai mare comunitate de imigranţi din peninsulă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite