Scad preţurile la meditaţii studenţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza financiară creşte concurenţa pe piaţa meditaţiilor şi scade preţul lor.

Recensiunea a crescut preţul meditaţiilor făcute de profesorii cu renume şi l-a scăzut pe cel al studenţilor. Tot mai multe anunţuri ale tinerilor timişoreni care îşi oferă serviciile intelectuale împânzesc ziarele şi site-urile de mică publicitate, iar preţurile au scăzut chiar şi cu 50 la sută faţă de anii trecuţi. Preţurile studenţilor variază în funcţie de experienţă, anul în care sunt, profilul şi studiile sau diplomele de specialitate obţinute în domeniul respectiv.
Mai nou, studentele adaugă lângă anunţuri şi fotografii ale lor în ipostaze senzuale, promit eficienţă şi interactivitate. Alte amănunte care pot conta sunt bursele şi materialul didactic pe care îl posedă cei care dau meditaţii. „Studentă cu experienţă, Certificat Cambridge şi alte atestate de competenţă, meditez persoane la limba engleză, eficient şi interactiv, orice nivel”, aşa sună unul dintre anunţurile tinerilor care îşi caută clienţi.

Se caută limbile străine
Cele mai profitabile materii la care se fac meditaţii sunt limba română, matematica, dar mai ales limbile străine. Domeniile la care se dau meditaţii nu sunt neapărat cele clasice, care se predau în şcoli. Unele anunţuri caută clienţi pentru armonică sârbească, teorie muzicală, dezvoltare a imaginaţiei şi creativităţii, arhitectură, limba arabă sau chiar poveşti: „Actriţă, citesc poveşti copiilor. 4 euro ora”.  Criza loveşte însă buzunarele liceenilor, care încep să dea meditaţii. „Elevă în clasa a XII-a, ofer meditaţii la limba engleză pentru copii între 4- 11 ani” sau „Elev al liceului teoretic Nikolaus Lenau, la vârsta de 18 ani,doresc să meditez sau să ajut elevii de ciclul primar la limba şi literatura germană, vorbesc şi scriu la perfecţie în limba germană! 15 lei sedinţa”, sunt doar câteva dintre anunţurile liceenilor meditatori. La polul opus, profesorii experimentaţi ţin la preţ iar costurile pentru timişorenii care îşi trimit copiii la meditaţie cresc de cele mai multe ori dublu: „Profesoară titulară, dau meditaţii la limba română, clasele I-VIII. De preferat zonele Calea Şagului, Dâmboviţa. Rog seriozitate. Preţ 40 lei“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite