Satul de carton din cartierul Ferentari a fost demolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe colibe improvizate de-a lungul unei magistrale de termoficare din strada Şinei, zona Ferentari, au fost demolate, ieri, de către poliţişti şi angajaţi ai Administraţiei Domeniului

Mai multe colibe improvizate de-a lungul unei magistrale de termoficare din strada Şinei, zona Ferentari, au fost demolate, ieri, de către poliţişti şi angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public sector 5.

Deşi acţiunea a început în jurul orei 6.00, cele 20 de familii care trăiau în casele din carton nu au rămas surprinşi de prezenţa autorităţilor. "Noi am mai fost evacuaţi de aici şi acum trei ani. Anul trecut ne-au gonit de pe lacul Văcăreşti, dar degeaba, că la Giurgiu tot nu ne ducem", a spus Didina, una dintre persoanele evacuate. Oamenii care locuiesc în zonă se plâng de "vecini". "M-am întors acum o lună din Spania. Au aflat ăştia de aici, din spate, şi m-au ameninţat că dacă nu le dau 1.000 de euro îmi strică locuinţa", s-a plâns poliţiştilor un locuitor din zona Zeţari. Rromii au fost duşi la Secţia de Poliţie 24, ca să le ia amprentele, dar nu au găsit nicio persoană dată în urmărire.

Niciunul dintre evacuaţi nu are domiciliul în Bucureşti, cei mai mulţi fiind din Giurgiu şi Teleorman. Poliţiştii au spus că, sub paravanul colectării de fier vechi, rromii sunt dispuşi să se dedea la furturi sau agresiuni asupra oamenilor care locuiesc în zonă.

Evacuaţii din strada Şinei au promis că se vor întoarce şi că îşi vor amenaja alte colibe tot deasupra magistralei de termoficare, pentru că iarna beneficiază de încălzire centrală gratuită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite