Satu Mare: Zilele femeilor întreprinzător - la Camera de Comeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile manager din sectorul IMM care vor să-şi dezvolte aptitudinile antreprenoriale o pot face prin intermediul programului naţional multianual, lansat de Ministerul pentru Interprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri.

Doamnele şi domnişoarele interesate să afle amănunte despre acest Program, sunt invitate să participle la acţiunea “Zilele femeilor întreprinzător”, joi, 14 mai la sediul Cameri de Comerţ, Industri şi Agricultură Satu Mare. Programul, care se desfăşoară pe perioada 2005-2011, are drept obiectiv promovarea unui sistem de informare şi instruire care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi implicarea acestora în structuri economice private. Beneficiarii eligibili sunt femeile care au cetăţenie română şi vârsta peste 18 ani, care au absolvit cel puţin studii medii şi s-au înscris la activităţile prevăzute in program. Mai mult, pentru femeile care provin din mediul rural, medii sociale defavorizate şi minorităţi etnice se alocă prioritar maximum 5 locuri pentru participare la seminarii şi cursuri.

Trei etape de şcolarizare

Etapa I a avut drept scop elaborarea şi publicarea de broşuri, având în conţinut subiecte de larg interes în domeniul antreprenoriatului. Această etapă s-a realizat centralizat, pentru optimizarea costurrilor. Broşurile vor fi distribuite participantelor în cadrul etapelor următoare ale programului.
Etapa a II-a constă în derularea campaniei de informare "Zilele femeilor întreprinzător", respectiv în organizarea şi desfăşurarea de prezentări ale programului şi de mese rotunde care să faciliteze promovarea organizaţiilor de sprijin ale femeilor.
Etapa a III-a va fi dedicată organizării şi desfăşurării de cursuri de pregătire antreprenorială pe durata a 6 zile. Aceste cursuri vor aborda o tematică largă în domeniul iniţierii în afaceri, de la modalităţi de pornire a unei afaceri, până la elemente de marketing şi strategie managerială.
Cursurile de pregătire antreprenorială vor fi organizate în 6 locaţii din ţară, perioadele de desfăşurare ale acestor cursuri neffind încă stabilite.




Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite