Satu Mare: Traficanţi de droguri, anihilaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Traficanţi de droguri, anihilaţi de poliţişti
Satu Mare: Traficanţi de droguri, anihilaţi de poliţişti

Cercetaţi pentru trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi de mare risc 8 tineri au fost trimişi în judecată, dintre care 3 în stare de arest preventiv, fiind desfăşurate de asemenea  patru percheziţii domiciliare şi acţiuni de prindere în flagrant.


În cursul anului 2008, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare s-au sesizat cu privire la existenţa pe raza judeţului a unei grupări de criminalitate organizată, cu preocupari infracţionale pe linia  traficului şi consumului ilicit de droguri de risc şi mare risc.
Gruparea avea legături transfrontaliere, drogurile fiind introduse în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, iar apoi distribuite contra sumei de 70 euro/ gram,  pe raza localităţilor limitrofe comunei Halmeu şi a municipiului Satu Mare. Pentru documentarea şi probarea acestor infracţiuni, sub directa coordonare a D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Satu Mare,  au fost desfăşurate activităţi specifice, care s-au finalizat la data de 06 aprilie a.c., prin  organizarea unei acţiuni de prindere in flagrant. În contextul acestor acţiuni, au fost reţinuţi N.I., de 21 de ani, şi P.V.R., de 19 ani, ambii din localitatea Halmeu, în timp ce intenţionau să vândă cantitatea de 18 grame metamfetamina, substanţă clasificată în categoria drogurilor de mare risc. În cursul aceleiaşi zile au fost efectuate patru percheziţii domiciliare la locuinţele a patru membri ai grupării, faţa de care D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Satu Mare a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior instanta de judecată emiţând mandate de arestare pe numele a trei dintre aceştia. Pe parcursul activităţilor  desfăşurate au fost confiscate mai multe cantităţi şi tipuri de droguri, respectiv amfetamină si metamfetamină, droguri de mare risc, cunoscute sub denumirea de “speed” şi cannabis drog de risc. La finalizarea cercetărilor, D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Satu Mare a dispus trimiterea în judecată a unui numar de 8 învinuiţi, tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite