Satu Mare: Ţăranii sătmăreni, învinşi de produsele ungureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la deschiderea supermarketurilor şi a magazinului Super Alimente, comercianţii din Piaţa Mare vând de două ori mai puţin.

Invazia produselor aduse din Ungaria la magazinul Super Alimente deschis în imediata vecinătate a Pieţei de Alimente nr. 1, precum şi avalanşa de supermarketuri din oraş, au împins aproape de faliment comercianţii din piaţă şi micile magazine din preajmă. Aceştia se plâng că vânzările le-au scăzut simţitor de când cu Super Alimente, primul magazin sătmărean în care se găsesc numai produse din Ungaria, deschis de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ştefan Zsabo. Ileana Toth, o comerciantă de cireşe din Viile Satu Mare afirmă că bilanţul ultimilor ani arată clar declinul micilor afaceri ţărăneşti: „Vând de două ori mai puţin decât înainte de apariţia supermarketurilor, iar magazinul din vecini care aduce legume şi fructe din supermarketurile Real ungureşti nu ne ajută deloc”.
Speculaţii comerciale
„Pe zi ce trece, e tot mai rău, e greu să te baţi cu produsele din Ungaria, aduse la noi la preţuri de nimic”, afirmă Karola Musznai, vânzătoare la un chioşc de alimente din piaţă. Bătălia între piaţă şi magazinul fostului preşedinte al Consiliului  este inegală. Sub protecţia anonimatului, un angajat al magazinului Super Alimente a descris modul în care se derulează afacerea. „Se încheie contracte cu supermarketurile din Ungaria pentru o serie de produse la care li se apropie termenul de valabilitate, dar care sunt încă valabile, şi sunt aduse aici. Cumpără en-gros, deci cumără mai bine şi poate să vândă sub preţurile pieţei” a explicat angajatul magazinului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite