Satu Mare: Sătmărenii au înlocuit fiesta cu siesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Sătmărenii au înlocuit fiesta cu siesta
Satu Mare: Sătmărenii au înlocuit fiesta cu siesta

Partidele au încălcat dispoziţia de nepolitizare a evenimentului dată de primărie. Galbenii au împărţit fluturaşi şi s-au afişat cu tricouri iar portocalii şi-au expus candidaţii pe rulote.

Vremea n-a ţinut nici de astă dată cu sătmărenii. Ziua Oraşului a fost sărbătorită sâmbătă la 9 grade, pe ploaie. Umezeala a pătruns lumea care a umplut străzile după-amiaza, alungând-o către casă cu puţin timp înainte de debutul concertelor serioase la scena mare, la apusul soarelui. Spre seară, în Centrul nou, lume puţină, terasele erau aproape goale. Comercianţii au deplâns lipsa consumului de bere, scăzut vertiginos din pricina frigului. „Am vândut până la ora 7 un butoi, vindeam trei anul trecut” a declarat Dan Marian, chelner la o terasă din Centrul nou.
Anghelina Timiş şi Florica Zaha au fost vedetele spectacolului de la scena de muzică populară. Alături de Ansamblul Folcloric „Cununiţa”, cei doi au încântat spectatorii din Grădina Romei până dincolo de miezul nopţii. Programul zilei a început cu majorete şi, la ambele scene, cu recitaluri ale trupelor şi interpreţilor locali.

Lanţ de recitaluri
La scena mare, tonul distracţiei a fost dat de David Deejay, singurul dintre capii de afiş care a ridicat cât de cât mâinile în aer. Maghiarii de la Zanzibar, dezamăgitori, au reţinut şi ei vreo 500 de spectatori în faţa scenei. Parlament a reuşit să salveze seara, încheiată cu un foc de artificii, afectat şi el de bugetul de austeritate alocat sărbătorii. 
În grădina Romei, atmosfera a fost întreţinută până seara de spectacolul Ansamblului Folcloric Cununiţa şi de Anghelina Timiş şi Florica Zaha. S-au succerdat pe scenă, de la ora 15, Ana Holdiş Pop,  Doina Codrului, Mihai Papariga, Oana Bozga, Lucia Sabău, Cununa Oaşului, Nepoţii  Iancului, Maria Petca Poptean, Trandafirii Negri, Petrică Mureşan, Maria Tripon şi Cristian Enache.
În Centrul nou, programul a început cu classicul spectacol al majoretelor. Au cîntat apoi o serie de artişti locali printre care formaţia reggae Underskyes, Park Folk Grup şi Feathers. Spectatorii au mai asistat la un show de percuţie susţinut de Cserei Csaba şi la momente de dans irlandez, muzică uşoară şi recital dance.
Meşterii populari români, unguri şi ucraineni, mai puţini ca în anii trecuţi dar mai valoroşi, care şi-au pus tarabele pe Horea, au simţit cel mai greu frigul, dar forfota de pe timpul zilei,  mai puţin afectată de ploaie, le-a adus venituri substanţiale . 

Nu s-au abţinut!
Ploaia nu a reuşit să spele campania electorală, iar partidele nu s-au abţinut de la politizare. Tricouri liberale şi pedeliste s-au puteau vedea la tot pasul şi în găşti la mese, iar în faţa sediului portocaliilor era expusă, ca bonus, o rulotă electorală. Primăria a interzis orice maifestări publice cu caracter electoral, însă edilii n-au fost ascultaţi.

 
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite