Satu Mare: S-a deschis primul târg internaţional de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 7-9 mai, agenţiile de turism din ţară şi de peste hotare îşi prezintă ofertele pentru vacanţele din acest an. În aceeaşi perioadă, la Satu Mare se desfăşoară şi Expo Auto 2009, unde vor participa peste 100 de maşini din cinci judeţe.

Primul Târg Internaţional de vacanţe şi călătorii a fost deschis azi la Satu Mare. Timp de trei zile, sătmărenii pot opta spre vacanţe de vis şi concedii de neuitat, oferite de agenţiile de turism din Satu Mare, respectiv Ungaria şi Ucraina, prezente la târg.

Dimineaţă, la ora 10.00, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor a avut loc deschiderea oficială a târgului de turism. „Vrem să devină o tradiţie, în condiţiile în care Satu Mare este punct de întâlnire a trei frontiere. Din păcate, am observat un mai mic interes al agenţiilor sătmărene şi a o mai mare deschidere din partea firmelor străine. Târgul este la prima ediţie şi reprezintă cel mai important mediu de promovare pentru firmele şi instituţiile ce activează pe piaţa de profil din regiune”, a declarat Antal Attila, reprezentantul asociaţiei Show Time Entertaiment Factory, organizator al Târgului de Turism.

Târg cu premii

Pentru ca evenimentul să fie un succes garantat, în cadrul târgului, organizatorii au introdus şi o tombolă. Intrarea la târg este liberă, iar participanţii pot cumpăra un bilet, a cărui valoare este de cinci lei. Premiile puse la bătaie ajung la valoarea de peste 10.000 de lei. Sejururi pe litoralul românesc, weekend-uri wellnes în Ungaria, bilete la concertul Lenny Kravitz, care va avea loc în 15 iunie în Debrecen, aventuri de rafting, bilete de intrare la aqua park-urile din Ungaria, respectiv la Carnavalul Florilor din Debrecen, sunt doar câteva dintre premiile care pot fi câştigate de sătmăreni.

Azi, pe parcursul întregii zile, agenţiile de turism şi-au expus ofertele promoţionale pentru perioada concediilor. În continuarea zilelor de joi, vineri şi sâmbătă, perioadă în care este deschis târgul, organizatorii vor pregăti, special pentru copii, un concurs de desene. El va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, în Centrul Nou. Toţi cei care vor să petreacă o zi în familie sunt aşteptaţi pe platou. În timp ce copiii vor fi preocupaţi cu desenele, tăticii pot admira expoziţia de maşini de pe platoul din faţa prefecturii. Vor fi expuse peste 100 de autoturisme din Satu Mare, Maramureş, Cluj-Napoca, Oradea şi Ungaria.

Surprize şi raliu

Sâmbătă, la ora 12.00, se va organiza o „liniuţă” pe Bulevardul Transilvania. Cu această ocazie, are loc şi etapa a III- a concursului de Rally Sprint, organizat de ACR. Între orele 10.00 şi 14.00, circulaţia pe traseul respectiv va fi închisă. Tot în weekend, în jurul orei 15.00, pe platoul din Centrul Nou, sătmărenii vor avea parte de o surpriză din partea organizatorilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite