Satu Mare: Romtelecom dă în chirie palatele telefoanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situată la aproximativ 20% peste tarifele pieței, chiria solicitată de companie este apreciată drept mare de agenții imobiliari. Grecii cer 10 euro/mp pentru parterul clădirii de pe Brătianu

Romtelecom a scos la închiriere cele două palate ale telefoanelor din Satu Mare. Situate pe B-dul I.C. Brătianu, vizavi de magazinul Romarta, respectiv pe b-dul Vasile Lucaciu, în imediata vecinătate a Grupului Școlar “Ion I.C. Brătianu”, imensele sedii acum abandonate reprezintă o veritabilă afacere imobiliară pentru operatorul național de telefonie, în condițiile în care cele două imobile sunt cele mai mari dintre cele disponibile pe segmentul de închirieri din centrul orașului.

Chirii piperate

Sediul de pe Brătianu, cel mai bine poziționat, are disponibilă o suprafață utilă de aproximativ 200 mp la parter, 100 mp la etajul I și peste 200 mp la etajul al doilea, OTE solicită o chirie medie de 9 euro/mp, negociabil. Tariful solicitat potențialilor chiriași este apreciat de agenții imobiliari sătmăreni drept unul extrem de piperat. “În principiu, atunci când vorbim de suprafețe utile mari, chiria este mai mică decât cea practicată la imobilele mici situate în aceeași zonă; 7 euro/mp mi s-ar părea o ofertă mult mai rezonabilă, la care probabil se va ajunge după negocieri”, a declarat un expert imobiliar din cadrul agenției Lup. Spațiile din sediul de pe Brătianu sunt și ele scumpe, compania solicitând 8 euro/mp pentru cei 350 mp  de la etajul 2, în spațiul ocupat în urmă cu câțiva ani de centrala telefonică.

Afacere națională

În momentul de față, acționariatul societății este compus din OTE International Investments Ltd., Grecia – 54,01% și Ministerul Comunicaţiilor şi Societății Informaţionale (MCSI), România – 45.99%.  Clădirile Romtelecom din întreaga țară au devenit subiectul unei mari afaceri imobiliare a OTE, odată cu preluarea de către greci a pachetului majoritar de acțiuni a Romtelecom. Mai multe sedii deținute de companie în Transilvania au fost scoase la licitație. Aceeași soartă ar putea-o avea și cele două clădiri din Satu Mare. Oficialii Romtelecom nu au exclus posibilitatea ca acestea să fie vândute într-un viitor nu foarte îndepărtat: “Deocamdată sediile nu sunt de vnzare, dar acest lucru s-ar putea schimba în orice moment” a declarat Ioan Câmpean, responsabilul Romtelecom Satu Mare delegat să se ocupe de închirierea celor două palate ale telefoanelor.

Cec Bank vrea palatul de pe Brătianu

Mai multe surse din Romtelecom afirmă că Palatul Telefoanelor din Centrul vechi a stârnit interesul unor bănci de prestigiu, care însă ar dori să cumpere imobilul, nu să îl închirieze. Potrivit surselor, Cec Bank ar fi fost prima care și-ar fi manifestat intenția de mutare în fostul sediu de pe Brătianu al Romtelecom, fiind urmată ulterior de alte două bănci. Informația a fost confirmată de Ioan Câmpean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite