Satu Mare: Portret - Sorin Oros actorul rebel al scenei sătmărene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A vrut să devină cascador, dar a renunţat la idee şi s-a făcut actor. Cel mai îndrăgit rol al lui este Francois Villon, în care Sorin se regăseşte atât de mult şi în viaţa reală.

„De fapt eu am vrut să mă fac cascador deoarece eram înebunit după filmele cu John Wayne sau cele ale lui Sergiu Nicolaescu însă mi-a trecut repede fiindcă am văzut că acolo e nevoie de oameni cu oasele tari iar la mine nu era cazul. Aşa că m-am orientat spre actorie. Şi de atunci numai asta am în ca.”,  îşi începe povestea actorul Sorin Oros.
A venit la Satu Mare  în primăvara anului 1997, primul spectacol fiind “ Petru sau petele de soare” iar de atunci are jucate pe scena Teatrului de Nord 38 de spectacole. Fire rebelă, şi-a dorit dintodeauna să facă teatru. A cochetat cu scena încă din liceu iar la faculate a avut şansa să fie în clasa profesorului Marius Bodochi pe care-l apreciază foarte mult. A avut parte şi de nişte colegi extraordinari, de care este foarte mândru: “ Mi-aduc aminte că atunci când am venit la Satu Mare am venit toţi cu mari speranţe şi eram un grup foarte unit. Vremurile au trecut de atunci însă, iar acum, din 12, mai facem teatru doar patru. Fetele mai ales s-au lăsat de actorie, deoarece asta e o meserie grea şi pe bani puţini”.

Preferatul agenţiilor de publicitate


Pe lângă teatru, Sorin a fost distribuit şi într-o serie de spoturi publicitare, mai ales datorită înfăţişării lui de viking. Agenţiile de publiciate se înghesuiau pentru al distribui în reclamele pentru bere sau votcă. A filmat în diferite locuri exotice din Egipt, la Marea Nordului şi în diferite zone din ţară. A jucat de asemenea şi în filme cum ar fi: “Păcală se întorce” a lui Geo Saizescu, unul dintre cele mai vizionate filme româneşti de după 1989, „Dolina” coproducţie româno-italiano-maghiară, în regia lui Zoltan Kamondi şi filmul documentar “Amiralul Langsdorf”, producţie germană în care a jucat rolul principal al amiralului, un apropiat a lui Adolf  Hitler, difuzat de ZDF. „Mi-aduc de aminte că în acest fim replicile le ziceam în română deoarece se subtitra, dar trebuia să zic  zic şi vreo două replici în germană. Cum eu însă nu sunt un mare vorbitor de germană produceam multe râsete soldaţilor figuranţi, ăştia prăpădindu-se de râs când scena de fapt trebuia să fie una foarte serioasă, spre disperarea regizorului, care a fost nevoit să tragă o serie de duble pe chestia asta. Pe lângă piesele în care a fost distribuit, Sorin este mândru şi de piesele regizate de el însuşi, în care este un one man show: „Despre efectul dăunător al tutunului”, de Cehov, „Toate-s la crâşme şi la fete” de Francois Villon  şi “Jucătorul” după Dostoievski. A publicat de asemenea două volume de pamflete şi unul de teatru şi mai are în pregătire două volume de teatru.
 
Întrebări şi răspunsuri

Cum trebuie să decurgă pentru tine o zi perfectă?
S.O  - Nu ştiu dacă există o zi perfectă, deoarece nu cred în perfecţiune, dar o zi frumoasă ar putea fi una cu mult soare, repetiţii şi spectacole cu femei interesante şi eventual cu câteva monezi şi bancnote cumpărate de pe net. Mai intră aici şi un grătar şi o bere în curte cu prietenii”

Te las pe tine să-ţi pui o întrebare şi dacă se poate să-ţi dai şi răspunsul
S.O – Întrebarea mea este: De ce trebuie să moară oamenii şi de ce nu pot să trăiască veşnic. Răspunsul însă la întrebarea asta însă nu l-am găsit. Asta face parte din filosofia mea despre viaţă şi cred că sunt într-o căutare continuă la această întrebare.

Ce-i place

Îi plac femeile, teatrul şi numismatica, desigur ordinea fiind aleatorie. „Sper că Flori ( soţia lui)  nu citeşte astăzi ziarul că altfel mă pune să dorm în cuşca câinelui”. Este şi un mare fan CFR Cluj de care este foarte mândru de ce au realizat până acum.

Ce nu-i place


Nu-i plac actorii proşti, spectacolele proaste şi lipsa de seriozitate a oamenilor. „Consider că în tot ceea ce faci în viaţă trebuie să fi serios, sincer şi corect iar eu m-am întâlnit cu de foarte multe ori în viaţă exact cu contrariul acestora. Dacă până acum mă enervau acuma nu pot decât să le ignor.”

Profil


Născut: 1 Decembrie 1967 Cluj Napoca

Studii: Facultatea de teatru şi televiziune Babeş-Bolyai

Experienţă: face teatru de 12 ani

Familie: căsătorit

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite