Satu Mare: Niciun pericol radioactiv la Grupul Şcolar Economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Temerile profesorilor de la Liceul Economic sunt nejustificate. Nu există nicio şansă ca profesorii să se fi îmbolnăvit de cancer din cauza vreunei surse de poluare radioactivă din liceu.”

„Temerile profesorilor de la Liceul Economic sunt nejustificate. Nu există nicio şansă ca profesorii să se fi îmbolnăvit de cancer din cauza vreunei surse de poluare radioactivă din liceu.” Declaraţia îi aparţine Elisabetei Bekessy, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare. Afirmaţiile directorului vin să spulbere teoriile profesorilor de la Grupul Şcolar Economic „Gheorghe Dragoş”, care suspectau că decesele şi îmbolnăvirile cauzate de cancer din liceu ar fi avut o cauză comună, materialele de construcţie radioactive din care a fost ridicat imobilul. „Am efectuat o parte din analize la probele prelevate de la liceu, cele de apă, şi au ieşit valori normale. Nici testele pe care le-am efectuat la faţa locului cu aparatul Geiger Muler nu au scos la iveală nimic, aşa că lumea poate să stea liniştită” asigură directorul APM. 
De la începutul anului şcolar, doi profesori ai grupului şcolar au murit de cancer iar alţii doi s-au îmbolnăvit, iar profesorii au intrat în panică. Directorul grupului şcolar, Vasile Popa, deranjat de importanţa acordată subiectului de presa locală, afirmă că va face cunoscută poziţia oficială a instituţiei după ce va primi pe căi oficiale rezultatele probelor de apă, sol şi vegetaţie prelevate din liceu şi din curte, în câteva zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite