Satu Mare: Maraton caritabil de Săptămâna Naţională a Voluntariatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Caritas Satu Mare marchează şi în acest an Săptămâna Naţională a Voluntariatului printr-un maraton al carităţii.

În perioada 11-17 mai se desfăşoară Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Evenimentul este promovat la Satu Mare de Organizaţia Caritas şi adoptă sloganul "Exprimă-te prin fapte! Fii voluntar!". În cadrul manifestărilor, în data de 23 mai va avea loc a treia ediţie a maratonului de binefacere. Beneficiarii evenimentului sunt vârstnicii, sumele adunate urmând să fie utilizate pentru susţinerea serviciilor oferite bătrânilor prin cele zece centre de îngrijire la domiciliu ale organizaţiei, la care sunt asistate social peste 900 de persoane.

Înregistrarea participanţilor începe la ora 8 în faţa sediului Organizaţiei Caritas Satu Mare, din Piaţa Libertăţii nr.20. Startul maratonului se va da la ora 8.30. Participanţii vor alerga pe traseul Piaţa Libertăţii - Strada Ştefan cel Mare - Strada Ady Endre – Strada Bariţiu – Strada Gorunului. Linia de sosire va fi în curtea grădiniţei din Micula. Toţi alergătorii vor primi un număr de start cu care vor beneficia de o masă şi o băutură la finalul maratonului. Pe traseu vor fi plasate două puncte de distribuţie de apă. Participanţii care nu vor reuşi să termine maratonul vor fi transportaţi la sosire cu un microbuz care îi va aştepta în zonele de alimentare cu apă. Convoiul va fi însoţit de maşinile centrelor de îngrijire la domiciliu, care vor asigura, în caz de nevoie, asistenţa medicală.

La sosire, maratoniştii vor fi aşteptaţi cu jocuri, tombolă şi muzică. La înregistrare şi la sosire, participanţii vor avea ocazia să sprijine cu donaţii vârstnicii. În 2008, maratonul a înregistrat peste 570 de participanţi care au adunat 15.500 de euro în beneficiul copiilor cu dizabilităţi. Caritas Satu Mare are înscrişi peste 500 de voluntari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite