Satu Mare: Mama soacră a salvat carnetele a zeci de şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Mama soacră a salvat carnetele a zeci de şoferi
Satu Mare: Mama soacră a salvat carnetele a zeci de şoferi

Poliţiştii rutieri aflaţi în misiune în zona Oaşului nu au prinşi şoferi beţi la volan. Judeţul Satu Mare a fost împânzit sâmbătă noaptea de sute de poliţişti cuprinşi în acţiunea “Noaptea albă”. Valoarea amenzilor acordate a fost de peste 75.000 de lei.

Acţiunea de mare amploare a poliţiştilor din zona Oaşului, de sâmbătă noaptea a fost dejucată de mama unei mirese care a anunţat nuntaşii de prezenţa poliţiştilor pe traseu. Niciun şofer nu a fost prins băut la volan, comanda autoturismelor fiind preluate  în totalitate de femei.
La restaurantul Valea Măriei, din localitatea Vama, tinerii Ioan Torz şi Ioana Raluca Chioran sărbătoreau cel mai frumos moment din viaţa lor: nunta visurilor. Sute de invitaţi din localităţiile învecinate au participat la petrecere. Zeci de politişti monitorizau zona Oaşului, acţiuni similare fiind demarate în tot judeţul. Dacă oamenii legii sperau că, la un moment dat vor cădea în plasa lor câţiva nuntaşi, aşteptările lor au fost năruite în momentul în care mulţi şoferi, opriţi la control le-au declarat că semnalul de alarmă cu privire la acţiune, a fost dat la nuntă, chiar de mama soacră. “Şoferii ne-au spus clar: am fost anunţaţi de mama soacră a mirelui că sunteţi pe teren”, a declarat şeful formaţiunii Poliţiei Rutiere Negreşti Oaş, Valentin Farcău.
Numărul şoferiţelor s-a înmulţit văzând cu ochii, acestea mărturisind cu seninătate că au fost puse la volan de bărbaţii lor tocmai pentru a nu fi amendaţi de poliţişti. De asemenea, mulţi dintre nuntaşi s-au folosit de rutele ocolitoare în drum spre casă pentru a nu da nas în nas cu oamenii legii.

Aproape în comă alcoolică

Nu ţoţi şoferii din zona Oaşului au avut noroc. Un bărbat din localitatea Remetea a fost prins conducînd sub infuienţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, Csaba Koncz avea o alcoolemie de 1,38 la mie. Aproape în comă alcoolică, bărbatul a încercat de nenumărate ori să mituiască agenţii de poliţie cu suma de 400 de lei. Văzând că nu se lasă intimidaţi, bărbatul a încercat să pluseze suma. “Am permis din anul 1995 şi acum am fost prins prima dată. Am băut două pahare de pălincă şi o bere. Haideţi să facem să fie bine. Am aici 400 de lei, îi împărţiţi între voi şi eu nu spun nimic”, spunea bărbatul poliţiştiilor. Csaba Konz a rămas fără permis de conducere şi s-a ales şi cu dosar penal pentru consumul de băuturi alcoolice la volan. El vroia să plece la începutul săptămânii în Italia.

Amenzi de aproape un miliard

Acţiunea “Noaptea albă” a poliţiştiilor s-a lăsat şi cu o mulţime de sacţiuni. Răspândiţi pe tot teritoriul judeţulului, oamenii legii au legitimat, în intervalul 20.00 – 04.00, peste 800 de persoane. Au fost constatate zece infracţiuni, s-au aplicat 500 de amenzi în valoare de 75.820 de lei. Acţiunea de amploare a fost demarată ca urmare a creşterii numărului de infracţiuni cu 14%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite