Satu Mare: Criza întoarce căpşunarii acasă - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi anunţă un val de migraţie spre casă a sătmărenilor plecaţi la muncă în străinătate şi schimbări în conducerea Penitenciarului Satu Mare

Criza întoarce căpşunarii acasă

Din cauza pierderii locurilor de muncă în străinătate, în acest an s-au reîntors acasă circa 350 de sătmăreni. Se mai aşteaptă un val de reveniri în toamnă. Pierderea locurilor de muncă pe care le-au avut în Occident, fapt determinat de actuala criză economică, i-a determinat pe unii “capşunari” din judeţ să se întoarcă acasă definitiv. Potrivit unor date neoficiale, în acest an s-au întors acasă circa 350 de sătmăreni care au muncit în străinătate. Numarul acestora ar fi mult mai mare, însa foarte multi beneficiază de ajutor de somaj în ţara respectivă, în valoare de circa 850 de euro şi sunt nevoiti să rămână acolo pentru a nu-l pierde,  scrie cotidianul Gazeta de Nord-Vest.

Directorul Penitenciarului Satu Mare va fi schimbat

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării pentru opt magistraţi, printre aceştia numărându-se şi directorii penitenciarelor Colibaşi, Satu Mare şi Brăila. Cele trei persoane vizate din cadrul Administraţiei Penitenciarelor din România sunt procurorul Mihaela Focică, director al Penitenciarului Colibaşi, judecătorul Mihai Ciorcaş, director al Penitenciarului Satu Mare, şi prim-procurorul Ionel Gâlcă, director al Penitenciarului Brăila, scrie Informaţia Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite