Sătenii din Bistreţ au mai multă încredere în Dunăre decât în ministrul Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din comuna doljeană Bistreţ refuză să plece din localitate, cu toate că ministrul Blaga a declarat că oamenii vor fi evacuaţi forţat. "Nu, nu plec de acasă. Au venit toţi

Locuitorii din comuna doljeană Bistreţ refuză să plece din localitate, cu toate că ministrul Blaga a declarat că oamenii vor fi evacuaţi forţat. "Nu, nu plec de acasă. Au venit toţi jandarmii şi militarii la mine, dar le-am spus că nu plec. Am prins şi alte inundaţii la viaţa mea, dar niciodată nu a ajuns apa la mine", ne povestea Tudor Stanciu, un locuitor de 78 de ani, convins, ca mulţi alţii din Bistreţ, că Dunărea nu le poate face rău. "Nu mai plec, că m-au mai pus pe drumuri jandarmii acum două zile şi nu a venit nicio apă. Mi-e frică să plec de acasă, de teama hoţilor", spune cu năduf şi Ecaterina Popescu, în vârstă de 67 de ani. "De ce să plecăm, dacă apa nu a venit la noi? Miniştrii nu prea ştiu ce vorbesc", mai spune Traian Butaliu, 63 de ani.
Din cei 4.800 de locuitori ai Bistreţului, numai 1.800 au urmat îndemnul autorităţilor şi au plecat din comună. Primarul Constantin Raicea îi susţine însă pe oamenii care nu vor să-şi părăsească locuinţele şi agoniseala de-o viaţă. "Dacă se rupe stăvilarul, atunci ar trebui evacuaţi oamenii din partea de jos a comunei. Pînă acum, au plecat vreo 1.800 de locuitori. şi-au luat lucrurile şi animalele şi s-au dus la Bistreţul Nou, unde apa nu poate ajunge", a declarat primarul Raicea.
Aflaţi sub teroarea jandarmilor care le dau fiori de fiecare dată cînd îi invită la evacuare forţată, localnicii din Bistreţ, Dolj, nu au uitat ieri de patimile lui Iisus. De dimineaţă, cu mic, cu mare, cu o lumânare în mână, ei s-au dus la biserica din comună şi s-au rugat la Dumnezeu ca să-i apere de nenoriciri. Printre bistriţeni, militarii şi jandarmii care îi apără de furia Dunării încercau să-şi facă loc în biserică şi aprindeau şi ei câte o lumânare în Joia Patimilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite