Sărutul cu aromă de afine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romantic Aflând întâmplător că iubitul o înşală, o chelneriţă (cântăreaţa pop Norah Jones) încearcă să-şi aline durerea pornind într-o călătorie de-a curmezişul Americii,

Romantic

Aflând întâmplător că iubitul o înşală, o chelneriţă (cântăreaţa pop Norah Jones) încearcă să-şi aline durerea pornind într-o călătorie de-a curmezişul Americii, în cursul căreia va întâlni un şir de personaje cu propriile lor traume sufleteşti.

În primul său film de limbă engleză, cineastul chinez Wong Kar-Wai reia, dar cu mai puţin succes tema celebrei pelicule "In the Mood for Love" ("O iubire imposibilă"): descumpănirea provocată de întortocheatele căi ale iubirii.

De fapt, este un road movie sentimental, marcat de ilustratele trimise de eroină proprietarului, şi el dezamăgit în dragoste, al unui mic local newyorkez (Jude Law), care a încercat stângaci să o consoleze, oferindu-i prăjitura casei, tartă cu afine, şi care a îndrăznit - atunci când chelneriţa, obosită, a aţipit - să-i şteargă cu un sărut fugar urmele de tartă de pe buze. De aici şi titlul filmului, "Iubire cu gust de afine".

O metaforă în care se pot descifra germenii unei viitoare apropieri între cele două fiinţe singuratice. Dar de ce a mai fost nevoie de un periplu atât de lung în imensitatea Americii?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite