Sărmanul Prelipceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Meciul" lui Valeriu Lazarov este un corp străin în grila Realităţii TV Prima secvenţă din "Meciul serii", cu un Cosmin Prelipceanu în cămaşă albă, sugrumat de un papion meschin,

"Meciul" lui Valeriu Lazarov este un corp străin în grila Realităţii TV

Prima secvenţă din "Meciul serii", cu un Cosmin Prelipceanu în cămaşă albă, sugrumat de un papion meschin, candidează la statutul de cea mai penibilă imagine difuzată în acest an pe micile noastre ecrane. Ziaristul care, în urmă cu un an şi jumătate, se străduia să ofere un plus de dinamism Jurnalului TVR, încercând să câştige ratinguri şi credibilitate, şi actualul realizator al programului "Deschide lumea" de la Realitatea TV a intrat în acest "meci" cu alura unui chelner.

Nu e vina lui. Cei care au decis introducerea în grila Realităţii a programului "Meciul serii" au comis o eroare de strategie. Cea de-a doua din acest an. Prima a fost aducerea lui Cătălin Oprişan ("Ultima oră") pentru a contracara verva şi ratingul lui Mircea Badea ("În gura presei" - Antena 3). O regulă elementară în marketing spune să nu te duci pe terenul adversarului, mai ales când acesta are arme imbatabile. Realitatea TV a luat-o peste bot, cum se spune, retrăgându-l pe nevinovatul Oprişan. (Fireşte, cei de la Antena 3 au jubilat.)

De această dată, greşeala pare să ameninţe brandul Realitatea TV. "Meciul" lui Valeriu Lazarov, anunţat cu mare pompă ca fiind un format "ce îmbină dezbaterea politică cu divertismentul", este un corp străin în grilă.

Această producţie nu face parte din "filmul realităţii". Primele două ediţii, pilotul şi cea în care au apărut Blaga, Guşă şi Orban, au fost împănate cu "momente artistice". Rezultatul a fost înfiorător pentru un canal de ştiri.

Priza dintre divertisment şi politică nu ţine. Pentru că însăşi politica românească este un show (de proastă calitate). Ce rost are să mai adaugi "muzică şi voie bună" printre discursurile unor candidaţi care şi-au câştigat statutul de vedete de divertisment?

Şefii Realităţii au avut o sclipire de luciditate în a treia ediţie (miercuri), când divertismentul a fost "extirpat".

Au rămas scandările infantile ale aplaudacilor şi chiotele prelungite de nuntă. Pe o staţie generalistă, "meciul" ar fi fost acceptat cu îngăduinţă, dar pe un canal de ştiri, jocul nu ţine.

"Meciul serii" poate să relanseze campania electorală în următoarea situaţie: dacă un candidat se va ridica din colţul ringului şi, încercând să-l pocnească pe contracandidatul său, îi va aplica involuntar o directă "arbitrului" Prelipceanu. (Ultima frază nu este o instigare la violenţă, ci o propunere pentru un "moment de divertisment".)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite