Sărmana Teo şi bietul ei rating

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teo a transferat bârfa şi miştocăreala cuconetului dâmboviţean din colţul blocului pe micul ecran.

La începutul acestei săptămâni, România a fost zguduită de o teribilă veste: Teo Trandafir a încetat contractul cu Prima TV şi a anunţat (s-a jurat!) că se retrage din televiziune. Într-adevăr, este o veste teribilă, dar bună: altă vedetă de plastic s-a topit. La Prima TV, audienţa emisiunii „Teo Live” s-a învârtit în jurul unui punct de rating (110.000 de telespectori în mediul urban).

Dezamăgitor pentru televiziune, traumatizant pentru vedetă. Teo nu are nicio vină pentru acest eşec. În urmă cu un an, Prima TV a făcut marea greşeală de a investi într-un om cu resursele epuizate, lipsit de inspiraţie şi plafonat. A ademenit-o de la Romantica, unde ocupa funcţia decorativă de director al postului, plasându-i emisiunea într-un interval orar (16,30 – 18) cu potenţial redus de audienţă. Iar Teo era obişnuită cu aplauzele, sclipiciul şi vizibilitatea asigurate de Pro TV. Scălâmbăielile şi trăncănelile, bine ambalate la Pro TV, n-au mai „ţinut” şi la alte posturi tv. Şefii de la Prima TV şi-au dat seama, după un an de zile, că Teo nu mai poate să ofere altceva. Şi au procedat corect: afară din grilă!

Se spune, pe bună dreptate, că Pro TV este cea mai bună „maşinărie de împachetat” programe şi vedete. Totuşi, un  amendament este necesar: Pro TV este cea mai bună maşinărie de mascat goliciunea intelectuală a vedetelor. Când aşa-zisa vedetă părăseşte sistemul Pro, de abia atunci se poate constata cât de găunos (şi golit de conţinut) este personajul. În toţi anii de „glorie” de la Pro TV, Teo Trandafir a transferat de fapt bârfa şi miştocăreala cuconetului dâmboviţean din colţul blocului pe micul ecran. A ridicat linguşeala la rang de politică tv, respectând cu supuşenie regulile nescrise ale trustului Media Pro. Să nu uităm armata de manelişti pe care Teo i-a mângâiat pe frunte (o metaforă), dându-le cecuri de genialitate în alb. Armate de paraşute şi troglodiţi au trecut prin emisiunile ei, cu pretenţia că împărtăşesc naţiunii mostre de înţelepciune, umor şi spirt... Este de-a dreptul penibil cum plânge Teo (cu lacrimi de crocodil) de dorul lui Adrian Sârbu şi al Pro TV-ului, în diverse interviuri. Penibil şi greţos.

Toate acele „show-uri” nu au fost decât nişte reziduuri împachetate perfect în hârtie creponată. Telespectatorii le-au înghiţit ani de-a rândul cu voioşie, dar (ce paradox!) a părăsit-o pe Teo. Iar Prima TV s-a descotorosit de punctul de rating pe care fusese exilată Teo.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite