Sarmalele defilează pe podium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localitatea Praid, din judeţul Harghita, găzduieşte cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Sarmalelor Evenimentul, care a început ieri, se ţine în faţa Casei de

Localitatea Praid, din judeţul Harghita, găzduieşte cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Sarmalelor

Evenimentul, care a început ieri, se ţine în faţa Casei de Cultură din Praid, unde, vreme de trei zile, se adună reprezentanţi din aproape toate regiunile ţării, precum şi din Ungaria.

Programul festivalului include spectacole folclorice cu ansambluri de dansatori, muzicanţi, fanfare, prezentând obiceiuri şi valori culturale din ţinuturile de provenienţă, precum şi un concurs culinar care va desemna cele mai gustoase sarmale.

Astăzi, pe lângă programele folclorice, degustarea şi premierea celor mai buni bucătari şi Campionatul de fotbal cu căpăţâne de varză, trupa Hara va susţine un recital, începând cu ora 21.00, imediat după licitaţia sarmalelor. Duminică, în cea de-a treia zi de festival, grupul Codex din Miercurea Ciuc va cânta muzică veche în salină.

La ora 14.00, ansamblul "Udvarhely Neptáncmuhely" din Odorheiu Secuiesc va da un spectacol. După ora 16.00, femeile îşi vor arăta îndemânarea în probe de şofat şi îndeletniciri casnice.

Finalul celei de-a XIII-a ediţii a festivalului dedicat sarmalelor va fi marcat de un spectacol de lasere, sincronizat cu muzică new-age.

Evenimentul urmăreşte consolidarea relaţiilor culturale între regiunile participante, precum şi conservarea tradiţiilor culinare, prin promovarea celor mai populare bucate: sarmalele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite