Sarmale fierte în bostan pentru festivalul din Praid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mica staţiune harghiteană Praid a găzduit, şi în acest an, un adevărat spectacol culinar. Zeci de bucătari din România şi Ungaria s-au întrecut la prepararea sarmalelor, fierte încet la foc

Mica staţiune harghiteană Praid a găzduit, şi în acest an, un adevărat spectacol culinar. Zeci de bucătari din România şi Ungaria s-au întrecut la prepararea sarmalelor, fierte încet la foc de vreascuri. Prahovenii din Sinaia au prezentat sarmale făcute în foaie de varză, dar puse la fiert într-un bostan cufundat într-o oală cu apă. Clasicele sarmale în foaie de varză au stat la mare preţ alături de cele în frunză de hrean, gătite pentru zilele de post. Amestecul se pregăteşte cu mare atenţie din orez, ciuperci şi măsline mărunţite cu mare migală, ceapă tăiată solzişori şi călită într-o tigaie până se face aurie şi morcov ras. Apoi, se amestecă laolaltă cu un ou crud, ca să lege compoziţia, după care se aşază cu grijă în frunzele de hrean şi se pune la fiert. Curioşii au mai fost atraşi şi de sarmalele cu conopidă şi carne, unde conopida se rupe în bucheţele mici, se îngroapă în carne amestecată cu morcov ras şi apoi se înfăşoară în frunză de varză. Bineînţeles, cei prezenţi nu au scăpat ocazia să guste din sarmalele în foi de viţă făcute după toate regulile artei de ieşeni, unde "ingredientul" de bază a fost "talentul de moldoveancă" sau varză ca la Cluj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite