Sarkozy îl plagiază pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce şi-a rezolvat problemele conjugale cu soţia sa, Cecilia, de care trăia despărţit în ultimele luni, scandalul creat constituind deliciul tabloidelor pariziene, ministrul de interne al

După ce şi-a rezolvat problemele conjugale cu soţia sa, Cecilia, de care trăia despărţit în ultimele luni, scandalul creat constituind deliciul tabloidelor pariziene, ministrul de interne al Franţei, energicul Nicolas Sarkozy, socotit candidatul cu cele mai mari şanse la alegerile prezidenţiale din 2007, şi-a anunţat în faţa presei principalele sale obiective politice. Chiar dacă formal nu şi-a depus candidatura, faptul că a socotit necesar să convoace presa pentru a vorbi de intenţiile sale constituie cea mai bună dovadă în acest sens, la fel ca şi reconcilierea cu Cecilia, o eventuală ruptură definitivă neputând decât să dăuneze ambiţiilor sale politice. Aceasta pentru a nu mai aminti de faptul că jumătatea sa i-a fost principalul consilier politic. Sarkozy, care este şi liderul Partidului UMP de centru-dreapta, a enumerat un şir de reforme menite, în opinia sa, să întărească rolul viitorului preşedinte. "Unui preşedinte care să se mulţumească să prezideze îi prefer un preşedinte-jucător, implicat în tot ceea ce priveşte viaţa de zi cu zi a francezilor", a spus el. Adică, exact ceea ce preconizează (şi face!), de mai mult timp preşedintele surorii mai mici a Franţei. Să se fi inversat rolurile? Să se inspire acum sora mai mare din exemplul mezinei?
Mai mult, referindu-se la rolul primului-ministru, Sarkozy a declarat că acesta nu ar trebui să "conducă", ci să "coordoneze" guvernul. Pe străzile Parisului au apărut afişe cu portretul lui Sarkozy pe care stă scris: "Votaţi-l pe Le Pen".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite