Sarkozy îi dă „teme” lui Zapatero pentru preşedinţia spaniolă a UE – Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin ce s-a remarcat Sarkozy în vizita din Spania, pregătirea unui etaj din cadrul unui spital din Madrid, pentru o eventuală epidemie de gripă porcină şi suferinţa Barcelonei sunt doar câteva din subiectele dezvoltate pe larg de presa spaniolă de astăzi.

“Sarkozy îi dă „teme” lui Zapatero pentru preşedenţia spaniolă a UE” , titrează “El Pais“.

În discursul său din faţa Congresului, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a cerut ca preşedenţia spaniolă a Uniunii Europene să protejeze agricultorii şi să nu permită intrarea în Europa a altor produse din ţări „care nu respectă normele medioambientale, morale şi sociale”, ceea ce, în opinia lui „nu înseamnă protecţionism”. Tot Sarkozy a apărat dreptul Spaniei de a participa la Summit-ul G-20 ce va avea loc în septembrie, la New York. 

"Spania va dona Mexicului un milion de euro pentru a ajuta la împiedicarea virusului gripei porcine” , scrie „El Mundo".

În urma unei discuţii între Zapatero şi omologul său mexican, Felipe Calderon, Guvernul spaniol a decis să doneze un milion de euro Mexicului pentru a putea face faţă virusului de gripă porcină. Spaniolii îi vor ajuta pe mexicani şi cu medicamente şi materiale auxiliare care pot preveni răspândirea virusului. Ambasada Spaniei la Mexic a anunţat că nu-şi va închide porţile pentru cetăţenii spanioli din această ţară. Deocamdată a fost închis doar Centrul Cultural Spaniol.

„Madrid eliberează un etaj al spitalului Carlos III din cauza riscului unei epidemii de gripă” , anunţă ziarul “Abc”.

Comunitatea Madridului a început să pună în aplicare protocolul specific în cazul unei epidemii de gripă. Spitalul Carlos III a început să elibereze spaţiu pentru a putea primi eventualii afectaţi de gripa porcină. Pacienţii spitalului au început să fie reorganizaţi de la sfârşitul săptămanii trecute. În prezent există un etaj complet liber şi un al doilea pregătit pentru a primi eventualii pacienţi afectaţi de gripa porcină. Cele 11 cazuri suspecte detectate în Madrid se află sub supraveghere medicală la Spitalul Carlos III.

"Europa Fusion 2009: prima zi gastronomică pentru convieţuire” , scrie “Diario de la Sierra”.

La şapte mai se va organiza la Centrul Hispano-peruan din Majadahonda, Madrid o zi gastronomică la care sunt invitaţi să participle peruanii, bulgarii, românii dar şi spaniolii. Prestigioşi bucătari, reprezentanţi ai acestor ţări, vor găti, în direct, încercând să găsească punctele comune din gastronomia fiecărei ţări în parte, pentru a prepara un fel de mâncare unic.

"Chelsea dezactivează Barcelona” , titrează ziarul sportiv „Marca”.

Barcelona şi Chelsea au încheiat meciul disputat aseară pe Camp Nou la egalitate (0-0), iar finalista Ligii Campionilor dintre cele două echipe se va decide pe Stamford Brigde din Londra. Seriozitatea defensivă a englezilor a permis dezactivarea jocului elevilor lui Guardiola, care ar fi putut, însă, câştiga în minutele de prelungire cu trei ocazii clare de gol. Singurul avantaj al Barcelonei este că a reuşit să nu primească gol pe propriul stadion.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite