Sărbătorile au trecut, să înceapă Sărbătorile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80% din locurile de cazare de pe Valea Prahovei au fost deja rezervate de ortodocşi de rit vechi care se pregătesc de Crăciun. Turiştii străini vin să petreacă în România pentru că este mai ieftin. Hotelierii se bucură de clienţi dispuşi să menţină preţul de cazare.

Mese tradiţionale, băuturi româneşti şi nenumărate posibilităţi de relaxare. Ca să-şi atragă clienţi, hotelierii nu s-au zgârcit în oferte. Şi, pentru că meteorologii anunţă ninsori abundente, turiştii din Republica Moldova şi Ucraina, care sărbătoresc Crăciunul şi Revelionul pe rit vechi, s-au grăbit să-şi facă rezervări în staţiunile de munte. În Poiana Braşov, un sejur de patru zile la un hotel de patru stele porneşte de la 1.200 de lei, pentru două persoane. În funcţie de pachetul ales, turiştii beneficiază şi de demipensiune şi de servicii de spa.

„Turiştii care vin la noi în această perioadă pot petrece tradiţional, dar se pot bucura şi de servicii de relaxare sau înfrumuseţare. Piscina hotelului este deschisă permanent pentru clienţii noştri", a declarat Daciana Pintilie, PR-ul hotelului Alpin, din Poiana Braşov.

Mâncăruri alese, pe toate gusturile

Pentru seara de Crăciun, la 7 decembrie, hotelierii le pregătesc turiştilor mese îmbelşugate, cu produse pe toate gusturile. La hotelurile de trei stele, o vacanţă de minim patru nopţi costă 720 de lei pentru două persoane, iar micul dejun este asigurat. Pentru masa festivă, turiştii trebuie să plătească 100 de lei de persoană şi se vor delecta cu produse din bucătăria internaţională. Hotelierii îşi îmbie oaspeţii cu somon afumat, ouă de prepeliţă asezonate cu icre de somon sau piftie de curcan în crustă de rozmarin.

„Pentru că este vorba despre masa de Crăciun, vom pregăti mâncăruri alese pentru turişti. Oaspeţii noştri vor putea opta între mai multe meniuri care le sunt puse la dispoziţie. Sperăm ca toată lumea să se simtă bine şi să aibă parte de multă zăpadă", a spus Loredana Hiruţă, de la hotelul Rina Vista, din Poiana Braşov.

Predealul, ocupat

Distracţie se anunţă şi la Predeal, unde 90% din locurile de cazare au fost deja rezervate pentru Crăciun. Pentru Revelion, sărbătorit pe rit vechi la 13 ianuarie, s-au făcut rezervări pentru aproximativ 40% din locurile de cazare. La un hotel de trei stele, o cameră dublă costă în această perioadă 290 de lei, pe noapte, iar camera single, 220 de lei. Turiştii mai pretenţioşi au la dispoziţie şi apartamentele de lux din hoteluri, pentru care trebuie să plătească 450 de lei, pe noapte. Ca în fiecare an, foarte mulţi dintre aceşti ortodocşi de rit vechi aleg să-şi petreacă sărbătorile şi în hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei. La Hotelul Caraiman din Sinaia, de exemplu, 50 de persoane din Republica Moldova s-au cazat încă de ieri şi au dat startul petrecerii care se va întinde până la 15 ianuarie.

Pachete exclusive

Mari amatori de relaxare şi petrecăreţi recunoscuţi, turiştii din Rusia şi Republica Moldova aleg pachete exclusive în care sunt incluse ore de schi, spa şi meniuri rafinate. „Anul acesta, ortodocşii de rit vechi s-au interesat de starea pârtiilor, de echipamente sportive, ATV-uri, snowmobiluri, iar doamnele, în special, de ore de spa cu masaj şi împachetări în alge şi ciocolată. Îi aşteptăm zilele acestea să sosească şi le-am pregătit tot ce ne-au cerut", a spus Valeria Jitaru, director vânzători la Hotel Lux Garden din Azuga. Din meniurile care vor îmbogăţi masa de Crăciun nu vor lipsi preparatele tradiţionale româneşti, dar şi cele din bucătăria internaţio­nală, votca şi vinul.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite