Sărbători inventate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt sigură că, peste ani, când mă vor podidi dioptriile şi ridurile, lucrurile de care-mi va fi cel mai dor vor fi "sărbătorile inventate" ale familiei. Ce înseamnă ele? Simple pretexte

Sunt sigură că, peste ani, când mă vor podidi dioptriile şi ridurile, lucrurile de care-mi va fi cel mai dor vor fi "sărbătorile inventate" ale familiei. Ce înseamnă ele? Simple pretexte pentru a fi fericiţi împreună!

În familia Socaciu, "sărbătorile inventate" se nasc pe loc. Fără preaviz, fără date încercuite în calendar, fără somaţie. De regulă, în dimineţile de weekend. "Gâtul" familiei (cea care răsuceşte "capul" familiei după cum vrea ea!) declară, sus şi tare, de regulă după ce "trupa" şi-a consumat cafeluţa de dimineaţă: "Astăzi e ziua în care Victoraş împlineşte 10 ani, 9 luni şi 14 zile. Sărbătorim!" Se votează în unanimitate şi urmează: fie o excursie la Mall, cu "tot tacâmul" (film, jocuri mecanice, shopping, plus un superprânz la "Pizza Hut"), fie o ieşire la iarbă verde, fie, pur şi simplu, o cină intimă, în patru, la lumina unei lumânări parfumate, în sufrageria personală, în compania unui program TV unanim agreat (aici e partea cea mai dificilă!) Recent, pe "harta provocărilor" s-a instalat un nou reper: o Bulgarie însorită, la mal de Dunăre, îmbinând un shopping avantajos cu un prânz delicios! "Ziua lui Victoraş" nu e un pretext solitar. I se adaugă, cu acelaşi succes, "ziua în care Marinuş şi-a inaugurat lentilele de contact", "ziua în care emisiunea mea a fost lider de audienţă", "ziua în care Victor şi-a înregistrat un cântec nou" şi, de ce nu?, "ziua în care a venit factura la gaze pentru lunile de iarnă"! La urma urmei, cine ne împiedică să facem haz de necaz?!!

Cert este că toate aceste pretexte imaginare sau "sărbători inventate" - cum le-am numit în titlu, au un parfum aparte: ele miros a dragoste, a prietenie, a dependenţa fiecăruia de ceilalţi! Ele se traduc în relaxare şi haz, în nevoia de comunicare, în dorinţa de a şti, în fiecare clipă, ce anume îl frământă pe celălalt, ce bucurii şi tristeţi s-au adunat în săptămâna fiecăruia, cum le putem împărţi la "4", pentru a-i fi, lui - mai uşor, nouă - mai bine! E-adevărat, în ultima vreme, bacalaureatul lui Marinuş ne cam dă de furcă, obligând-o să-şi ţină nasul în cărţi, în loc să-l vâre în sărbătorile noastre inventate! Dar trece ea, vara, şi... dacă vreun Făt-Frumos ne-o va răpi, iremediabil, refacem "pătrimea", la toamnă! Concluzia? Găsiţi, în orice lucru mărunt, un prilej de bucurie şi sărbătoriţi, obligatoriu alături de cei dragi! Veţi vedea ce bogaţi vă veţi simţi, după!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite