Sărbătoarea iubirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru români, Dragobetele este adevărata sărbătoare a dragostei. Iar 24 februarie este tradiţionala zi în care cuplurile autohtone pot serba iubirea. Adevărata iubire. Sentiment din ce în

Pentru români, Dragobetele este adevărata sărbătoare a dragostei. Iar 24 februarie este tradiţionala zi în care cuplurile autohtone pot serba iubirea. Adevărata iubire. Sentiment din ce în ce mai rar cunoscut de generaţiile actuale, sentiment de care unii sunt complet, dar complet străini, însă se pretind a fi experţi numai pentru că, zic ei, în prostia lor, a avea multe aventuri la activ este neapărat sinonim cu a iubi. Cei care sunt extrem de tineri au scuza naivităţii şi a faptului că, fiind năvalnici datorită vârstei, pot confunda tăvăleala din aşternut cu dragostea care îţi dă fiori în stomac. Dar culmea este că prin lumea noastră mondenă se învârt cu încăpăţânare unii, nişte nimeni care nu şi-au găsit nici locul şi nici rostul până la 35-40 sau chiar 50 de ani, dar care, fiindcă şi-au trecut în palmares nu ştiu câte persoane accesibile de la primul telefon, se cred mari cunoscători într-ale iubirii. Sunt amuzanţi, doar în rarele momente în care nu sunt penibili. Sunt de plâns, în puţinele clipe când nu râzi de ei cum sunt "folosiţi" (sau "folosite", după caz), iar ei se împăunează şi se iluzionează că sunt iubiţi! În fond, dacă-i descoperi la ceas târziu de noapte, când le cade masca şi când nu mai pot să-şi inventeze poveşti amoroase ştiinţifico-fantastice pentru urechile fraierilor care au timp să-i asculte, atunci ţi se face milă de ei. De ei şi de inutila lor strădanie de a fi fericiţi din iluzii, de disperarea lor de a deveni persoane publice mimând iubirea pe lângă câte un VIP.

Azi, de Dragobete, dacă vreţi să aflaţi ce este iubirea la români, priviţi spre cuplurile Ştefan Iordache-Mihaela Tonitza-Iordache, spre Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, sau spre Carmen Stănescu şi Damian Crâşmaru. Acest din urmă cuplu a avut cândva, cu ani în urmă, o sincopă ce a tulburat-o extrem pe marea noastră actriţă, dar, pentru că a existat cu adevărat iubire, ea a avut răbdare şi a înţeles că Damian, bărbatul pe care l-a adorat mereu, a avut o clipă de rătăcire, care nu merită pedepsită pe viaţă. Până la urmă, o aventură este o aventură şi trece, iar iubirea este iubire şi este ca un foc ce nu se stinge la prima rafală de vânt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite