Sărbătoarea Vinului şi a Artei Meşteşugăreşti de la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, un adevărat "festival" al focurilor de artificii a încheiat a şasea ediţie a Sărbătorii "Vinului şi a Artei Meşteşugăreşti" din cetatea medievală a Târgu Mureşului. Sub

Duminică, un adevărat "festival" al focurilor de artificii a încheiat a şasea ediţie a Sărbătorii "Vinului şi a Artei Meşteşugăreşti" din cetatea medievală a Târgu Mureşului.
Sub patronajul zeului Bahus, zeci de mii de târgumureşeni au degustat, timp de trei zile, vinurile a 12 podgorii româneşti şi străine.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Marius Paşcan, în acest an au fost invitate şi trei podgorii renumite din străinătate, "Tokai" şi "Egri", din Ungaria, şi "Glăjani", din Republica Moldova. Acestora li se alătură şi podgorii româneşti, precum Lechinţa, Jidvei, Cotnari, Recaş, Dealu Mare, Pietroasele, Culpiu şi altele.
Participanţii au admirat şi cumpărat obiectele artizanale confecţionate de cei peste 120 de artişti meşteşugari veniţi din întreaga ţară.
Pe scena din cetate au concertat artiştii de muzică populară Irina Loghin, Nicolae Furdui-Iancu, Nelu şopterean, precum şi trupele Akcent, Magic, Haiducii, Simplu, Morandi şi Vasile şeicaru. Vinurile au fost însoţite de mititei, cârnăciori, frigărui sau viţei la proţap, iar în ultima zi, mai mulţi bucătari s-au întrecut într-o competiţie de gătit gulaş unguresc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite