Şapte sute de cai putere cu zero emisii poluante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul model britanic de maşină electrică are o autonomie de maximum 400 de kilometri Maşina Lightning GT îmbină designul unui autovehicul sport englezesc cu ultimele inovaţii în materie

Noul model britanic de maşină electrică are o autonomie de maximum 400 de kilometri

Maşina Lightning GT îmbină designul unui autovehicul sport englezesc cu ultimele inovaţii în materie de baterii şi motorizare electrică.

Lightning GT este prima maşină sport sută la sută electrică produsă în Marea Britanie de constructorul englez LLC (Ligthing Car Company). Lightning GT este propulsată de patru motoare amplasate în roţi şi poate dezvolta 700 de cai putere. În plus, poate atinge 257 km/oră, iar sprintul 0 - 100 km/h se realizează în maximum patru secunde.

Maşina este dotată cu 30 de baterii performante care se pot încărca în zece minute. Cu o singură reîncărcare, se pot parcurge până la 400 de kilometri. Lightning GT dispune şi de un sistem programabil care imită sunetul motorului cu ardere internă.

Şi toate acestea cu zero emisii poluante! În contextul încălzirii globale rezultate, în parte, din acumularea în atmosferă a unui volum foarte mare de dioxid de carbon, Lightning GT este considerată de mulţi ecologişti una dintre maşinile viitorului. Lightning GT nu este cu adevărat ecologică decât în măsura în care energia electrică necesară încărcării bateriilor provine dintr-o sursă regenerabilă, cum ar fi vântul.

Preţul estimat - 200.000 euro

Există păreri contrare conform cărora maşinile propulsate cu energie electrică nu pot atinge standardele de confort şi performanţă ale maşinilor care funcţionează pe bază de combustibili fosili.

"Lighting GT a fost realizată tocmai pentru a respinge orice idee preconcepută în ceea ce priveşte maşinile propulsate cu energie electrică", a spus Chris Dell, director LLC. Lightning Car Company, cu sediul la Peterborough, va lansa prototipul la Londra, luna aceasta. Mulţi consumatori, printre care multe celebrităţi, au achitat deja un avans de 15.000 de euro pentru achiziţionarea acestui model. Producătorii speră ca anul viitor să şi livreze produsul celor care deja l-au comandat.

Preţul estimat pentru Lightning GT este de aproximativ 200.000 de euro. Chris Dell a mai spus că Lightning GT este destinat oamenilor "cărora le place să fie percepuţi ca fiind diferiţi şi care sunt preocupaţi, în acelaşi timp, de mediul înconjurător".

Prima maşină electrică

Lightning GT nu este prima maşină sport electrică produsă vreodată.

Compania americană Tesla a început să producă, anterior, Roadster electrică.

Tesla tocmai şi-a deschis primul showroom în Los Angeles.

Directorul LLC spune că Lightning GT nu este versiunea britanică a Tesla, deoarece bateriile şi motoarele celei dintâi sunt mai performante.

Tesla Roadster dezvoltă 248 de cai putere.

Bateriile cu care este dotată Tesla Roadster se încarcă în peste trei ore.

Viteza maximă pe care maşina electrică americană o poate atinge este de doar 200 km/h.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite