Şapte fonduri de pensii şi peste 8.600 de participanţi atraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima raportare a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private arăta că sunt active un număr de şase administratori, şapte fonduri de pensii, iar La începutul lunii septembrie,

Ultima raportare a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private arăta că sunt active un număr de şase administratori, şapte fonduri de pensii, iar La începutul lunii septembrie, doar 8.619 participanţi la fondurile facultative.

La 7 septembrie, erau active şaptefonduri de pensii facultative (pilonul III): AZT Moderato şi AZT Vivace (administrate de Allianz-Ţiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurări de Viaţă), ING Clasic şi ING Optim (administrate de ING Asigurări de Viaţă) şi Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurări de Viaţă), potrivit datelor furnizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Numărul total de participanţi atras de cele şapte fonduri de pensii facultative la sfârşitul primei săptămâni din această lună era de 8.619, distribuiţi astfel: AZT Moderato - 4.591 de participanţi şi cu o valoare a activului net de 530.128 lei, BCR Prudent - 241 de participanţi, cu un activ net de 20.979 lei, ING Clasic - 1.924 de participanţi, cu un activ net de 248.593 lei, Pensia Mea - 1.432 de participanţi, cu un activ de 135.173 lei, AZT Vivace - cu un activ net de 33.305 lei şi 426 participanţi şi ING Optim - cu un activ net de 317 lei şi doar cinci participanţi.

Potrivit legislaţiei în vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariaţii cu vârsta de cel mult 52 ani şi şase luni. Contribuţia la pensiile facultative nu poate depăşi 15% din salariul brut şi sunt deductibile în limita a 200 euro pe an, pentru angajat - din impozitul pe venit, iar pentru angajator - din impozitul pe profit.

Investiţii de maximum 70% în titluri de stat

Activele unui fond de pensii pot fi direcţionate către titluri de stat româneşti în proporţie de maxim 70%, valori mobiliare tranzacţionate în Uniunea Europeană, precum acţiuni şi obligaţiuni, în cuantum de cel mult 50%, iar pentru obligaţiuni municipale este prevăzut un nivel de 30%.

Portofoliul fondului mai poate cuprinde active investite în instrumente monetare totalizând 20% şi în fonduri de investiţii, cu maxim 5%.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite