Săptămâna foto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Nicolas Sarkozy, aflat într-un maraton electoral în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor, părăseşte din ce în ce mai des birourile oficiale şi face băi de mulţime.

Bineînţeles, şeful statul francez întreprinde astfel de „escapade" când n-are întâlnire cu cancelarul german, Angela Merkel. Săptămâna aceasta, Sarkozy a fost, pentru câteva ore, oaspetele unei ferme de vaci din oraşul Marsan, aflat în sud-vestul Franţei. În staul, Sarkozy le-a dat un braţ de fân văcuţelor şi le-a mângâiat afectuos.

Moşu' la extemporal

Zeci de japonezi care vor juca rolul lui Moş Crăciun în preajma Crăciunului şi-au adus aminte cum era, pe vremuri, la şcoală. Ei au urmat cursurile „Academiei de Moş Crăciuni", în care au învăţat cum să se poarte cu copiii, cum să le vorbească şi chiar să meargă ca Moşu'.



O minge i-a dat peste nas

Fan Yiyong, unul dintre reprezentanţii Statelor Unite la campionatul de ping-pong din Qatar, a fost surprins de fotoreporteri într-o ipostază amuzantă. Mingea aruncată în aer de sportiv pentru a servi adversarului a plutit uşor şi i s-a „aşezat", cu ajutorul obiectivului de fotografiat, în dreptul nasului. Era altceva dacă folosea o minge roşie!

image



Nu zboară porcul, ci pomul de Crăciun

Transportul cu elicopterul al unui imens brad de Crăciun a produs agitaţie în înaltul cerului, printre păsări, la Berna, Elveţia. Zburătoarele, curioase nevoie mare, au însoţit vehiculul cu elice până la destinaţie. Pentru Sărbătorile de iarnă, în piaţa centrală a oraşului, a fost amplasat un pom de Crăciun.

image



Ecologiştii au încercat marea cu degetul

Trei activişti de mediu au luat masa, în mod simbolic, într-un loc cu vedere la mare, pe plaja din Durban, Africa de Sud. Prin gestul lor, aceştia au tras un semnal de alarmă cu privire la sărăcie, injustiţie socială, dar şi la schimbările climatice. A fost un mesaj de întâmpinare pentru o delegaţie a Naţiunilor Unite, întrunită zilele trecute în Africa.

image



Ziua în care maimuţele îşi fac de cap

Maimuţele din provincia thailandeză Lopburi au mâncat, luni, delicatese şi au băut sucuri, dar de data aceasta nu le-au furat. Extravaganţa le este permisă o dată pe an, când se organizează un bufet suedez special pentru gălăgioasele primate. La finalul festivalului, organizatorii au tras linie: maimuţele au consumat două tone de fructe şi legume.

image



Au înghiţit găluşca

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite