Săptămâna schiorilor- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săptămâna schiorilor- Revista presei interne
Săptămâna schiorilor- Revista presei interne

Presa internă de azi scrie despre zăpada din săptămâna aceasta care a deschis sezonul de schi în mai multe staţiuni din ţară, peste 80.000 de români suferă de diferite forme de viroze respiratorii sau mii de femei din România sunt victime ale agresiunii soţilor. Printre alte subiecte, patronul Iulius Group riscă să rămână fără terenul pe care şi-a construit, în urmă cu doi ani, cea mai scumpă vilă din Iaşi, iar înscrier



Săptămâna schiorilor

. Numai patru-s norocoase! Iubitorii sporturilor de iarnă de la noi din ţară sunt în culmea fericirii după ce în acest weekend s-a deschis sezonul de schi la Şuior, Mogoşa, Cavnic şi Arieşeni. Cavnic, ­ Şuior, ­ Mogoşa, axa fericirii în Maramureş au deschis sezonul de schi în plină toamnă. O ninsoare timpurie, dar consistentă a făcut ca albul nevinovat al zăpezii să se pupe cu nuanţele de verde gălbejit sau auriu-roşcat din pădurile ce nu s-au predat încă iernii. Martor la această iubire unică nu au fost Soarele şi Luna, ci schiorii şi snowboarderii, scrie Jurnalul Naţional.

Viroza a lovit 80.000 de români.
Virozele respiratorii au făcut ravagii în ultima săptămână. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, peste 80.000 de persoane s-au prezentat săptămâna trecută la medic acuzând dureri de gât sau înroşirea acestuia, dureri de cap, înfundarea nasului sau scurgerea de secreţii nazale, strănut, respiraţie dificilă pe nas şi uneori febră. De la începutul săptămânii trecute şi până în prezent, la Spitalul Clinic pentru Copii "Grigore Alexandrescu", peste 200 de copii s-au prezentat zilnic la camera de gardă cu diferite forme de viroze respiratorii, scrie Gândul.

Adună 5-6 certificate de la INML până divorţează. Oficial, 8.000 de femei sunt victime ale agresiunii soţilor. Un sondaj CURS dat publicităţii în luna martie a acestui an arată însă că numărul lor se apropie de 900.000. Diferenţa provine din numărul femeilor care nu îndrăznesc să facă plângere la poliţie, să vină la camera de gardă a unui spital de urgenţă sau la INML, pentru certificatul medico-legal. Acest certificat este considerat probă în instanţă şi poate fi folosit pentru a obţine divorţul, scrie Jurnalul Naţional.

„Regele mallurilor” riscă să-şi piardă vila. Miliardarul Iulian Dascălu, patronul Iulius Group, supranumit „Regele mallurilor”, riscă să rămână fără terenul pe care şi-a construit, în urmă cu doi ani, cea mai scumpă vilă din Iaşi. Motivul: trei bucureşteni au declanşat o acţiune în instanţă pentru a-l obliga pe Dascălu să le restituite 3.000 de metri pătraţi din terenul pe care a fost ridicată casa din apropierea Grădinii Botanice. Cu o suprafaţă utilă de aproape 1.000 de metri pătraţi, locuinţa este evaluată la câteva milioane de euro. Un nou termen în proces este programat în cursul zilei de astăzi, la Tribunalul Iaşi, scrie Evenimentul Zilei.

Înscrierile la Bac, în decembrie. Elevii din clasele a XII-a şi cei care au terminat liceul vor trebui să-şi depună dosarele de înscriere la bacalaureat în perioada 14-18 decembrie. Potrivit inspectorului şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, schimbarea datei de înscriere se datorează probelor orale care vor fi susţinute de elevi în timpul anului. „Preocupările majore ale echipei mele vizează pregătirea examenului de bacalaureat. Vorbesc despre faptul că, pentru prima dată, înscrierile au loc în luna decembrie şi nu în mai, ca în anii precedenţi. De aceea sunt procupat să informez, mai ales generaţiile precedente, despre această schimbare“, a precizat Alexandrescu, scrie Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite